Harrastajille

Harrastajille on tekemistä ja tutkittavia reittejä.

Harrasta Saariselän tunturialueella

Tälle sivulle kerätty harrastajille tietoa eri lajeista ja niiden harrastamisesta Saariselän alueella. Lajeja ovat esimerkiksi hiihto, maastopyöräily, moottorikelkkailu, lumikenkäily, laskettelu ja suunnistus.

Tiesitkö, että Suomen pisin pulkkamäki on Saariselällä

Pulkkamäki alkaa Kaunispää tunturin huipulta. Huipulle pääsee:

  • Kävellen (Useita kävelyreittejä)
  • Omalla autolla (Kaunispääntie)
  • Suksibussilla (Ski Bus aikataulu)
  • Tuolihissillä (Ski Saariselkä laskettelukeskuksen ala-asema)

Pituutta laskulle kertyy huimat 1,8 km. Kannattaa kokeilla myös kokeneempien mäenlaskijoiden. Ski Saariselän rinnekartasta pulkkamäki löytyy nimellä Rinne 1. Pulkalla laskua voi vaihtoehtoisesti jatkaa kohti laskettelukeskuksen ala-asemaa ja tuolihissiä. Reitin voi valita kahdesta vaihtoehdosta, joista Rinne 1.1 on vaativa ja Rinne 1.2 on helppo. Ja sieltä sitten tuolihissillä takaisin ylös. Hissilippuja on monenlaisia, esimerkiksi kertanousuun oikeuttava lippu maksaa 7 € (talvi 21-22). Ski Saariselkä hissilipput

Kuvateksti: Mäenlaskua Saariselän pulkkamäessä

Kätköjä ja aarteenetsintää

Geokätköily on koko perheelle soveltuvaa aarteenetsintää. Bongaus onnistuu kävellen, hiihtäen tai autolla. Geokätköjä on Inarin kunnan alueella useita. Kätköt ja vihjeet löytyvät geocache.fi -sivustolla. Saariselän ympäristössä on kätkösuunnistus rasteja. Karttoja saa hotellien ja keskusvaraamon vastaanotosta. Ensimmäisellä kartalla on kylän läheisyydessä kävellen tavoitettavia rasteja. Toisen kartan rastit sijaitsevat Saariselkä – Kiilopää – Kakslauttanen alueella ja sijaitsevat sopivasti pyöräilyreittien läheisyydessä. Saariselän frisbeegolfrata sijaitsee Kaunispään rinteellä laskettelurinteiden lomassa. Ivalon Frisbeegolf rata sijaitsee Ivalon kylän pohjoispuolella (n. 4 km) Inariin vievän tien varrella.  Monen mielestä rata on Suomen paras. Omat limput mukaan.

Kuvateksti: Suunnistajan polku tunturissa

Tietoa lajeista

Reittikuvauksia

Saariselän Keskusvaraamo Oy

+358 16 554 0500
sales@saariselka.com

Honkapolku 2, FI-99830 Saariselkä

Mainostoimisto Seven-1

Saariselän Keskusvaraamo Oy

+358 16 554 0500
sales@saariselka.com

Honkapolku 2, FI-99830 Saariselkä

Mainostoimisto Seven-1

Skip to content