Rautulammen reitti

Rautulammen reitti on yksi Saariselän alueen hienoimmista ja vaativimmista reiteistä. Koska reitti on erämainen ja vaativa, emme suosittele sitä aloittelijoille. Saariselältä reitille voi lähteä esimerkiksi polkaisemalla Ruijanpolkua pitkin tai Ahopään yli Kiilopäälle. Kiilopäältä lähdetään seuraamaan Rautulammen erämaaladun reittimerkkejä, jotka ovat sinisiä puurakseja. Ensimmäinen osuus Niilanpään päivätuvalle on helppoa hiekkapohjaista polkua.

Haastavuus alkaa Niilanpään tuvan jälkeen. Niilanpään ja Rautulammen tuvan välissä on kolme isoa nousua ja laskua. Sekä nousut että laskut ovat jyrkkiä ja kivikkoisia. Jos tässä vaiheessa toteat, että reitti on sinulle liian haastava – mitä teetkin, niin älä lähde kiertämään kivikoita ja leventämään jo valmiiksi leveää kulkureittiä! Toinen hyvä vaihtoehto on kääntyä takaisin, ja valita helpompi reitti. Jos polun vaatimus ja oma taitotaso kohtaa, niin ei muuta kuin nautiskelemaan!

Rautulampi trail paradise! Se alkaa Rautulammen tuvalta ja jatkuu aina Luulammelle asti! Tämä on ehkä parasta mitä pyörän päällä voi kokea! Yli 5 km tunturikoivikossa mutkittelevaa hiekapohjaista polkua!

Luulammelta on useampiakin reittivaihtoehtoja takaisin Saariselälle. Jos vielä tuntuu kauhean tuoreelta, kannattaa ehdottomasti polkaista vielä Kiilopään kautta. Jos alkaa olla reisi tyhjä, niin Luulammelta pääsee rullailemaan keveästi sorastettua uraa pitkin takaisin takaisin Saariselälle.

  • Vaativuus: vaativa
  • Pituus: 40-50 km
  • Kesto: 4-6 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content