Kulmakurun reitti

Kulmakurun reittiä ei ole merkitty maastoon, joten suosittelemme, että lähdet maastoon oppaan, kaverin, GPS:n tai kartan ja kompassin kanssa.

Kulmakurun reitti GPS-jälki

Helpoin tapa lähteä reitille, on nelostien alikulusta Nesteen kohdalta. Alkumatkasta Tolosjoelle matkalla on niin monta risteystä, että emme ala niitä tässä luettelemaan.. Matkalle mahtuu hiekkatietä, polkua ja mönkkäriuraa. Emme suosittele Kulmakurun ladun merkintöjen seuraamista kylältä Tolosjoelle, koska sitä reittiä pitkin päätyy suohon, umpimetsään ja poluttomalle joenpenkalle.

Tolosjoessa on paljon hyviä ja vähän huonompia joenylitys paikkoja. Kuivana kesänä vettä on vain säären puoliväliin asti, kun taas sateisemmalla säällä vettä voi olla reiden puoliväliin asti. Hyvinä vaihtoehtoina voimme suositella Saariselkä MTB Stagesin 1. etapin joenylityskohtia.

Joen ylityksen jälkeen reitti lähtee nousemaan kohti Kulmakurua. Nousu on koko matkalta hienoa polkua, ja nousu on kokonaiset 3km pitkä. Välillä nousu on jyrkkääkin, mutta matkalla on myös tasaisempia hengähdyspaikkoja.

Polku mutkittelee aivan jyhkeän Kulmakurun reunaa myötäillen, ja lähtee huipun jälkeen laskeutumaan kohti Pikku-Harriojan laavua. Edessä on 5km loistavaa mutkittelevaa polkua alamäkeen.

Pikku-Harriojalta on valittavana monta eri reittiä takaisin Saariselälle. Jos haluaa välttämättä valita huonon reitin, voi jälleen seurata punaisia latutolppia, ja päätyä suohon ja puron pohjalle. Yksi erittäin suositeltava reitin valinta on jälleen Saariselkä MTB Stagesin reitin linjaus. Uuden Tolosjoen ylityksen jälkeen on vielä kiikuttava Hangasselkään, mistä pääsee esimerkiksi Laanilan kautta takaisin Saariselälle.

Huomioi, että Tolosjoen kanjonissa ei ole matkapuhelinyhteyttä! Sen sijaan Kulmakurun päältä on suora yhteys Kaunispään mastoon, joten sieltä voi lähetellä vaikka Insta-Liveä.

  • Vaativuus: vaativa
  • Pituus: 30-40 km
  • Aika: 3-6 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content