Rumakuru – Luulampi

Rumakuru ja Luulampi ovat helpoimpia aloittelijoiden maastopyöräilykohteita Urho Kekkosen kansallispuistossa. Rumakuruun kannattaa suunnistaa Kuutamoladun kautta. Kuutamoladun korkeimmalta kohdalta, prospektorin latua vastapäätä lähtee reitti kohti Rumakurua. Rumakurussa on nuotiopaikka ja tupa tauon pitämistä varten.

Rumakurusta jatkuu helppoa ja tasaista reittiä aina Luulammelle asti. Myös Luulammella on nuotiopaikka ja tupa tauon pitoa varten. Luulammelta kaikki reitit muuttuvat haastavammiksi. Jos haluat välttämättä jatkaa retkeä Kiilopäälle, Luulammen tuvan takaa lähtee sorastettu reitti Kiilopäälle. Vaikka reitti on sorastettu, se ei ole helppo, koska nousu Luulammen tuvalta Kiilopään rinteeseen on äärimmäisen jyrkkä, eikä se ole kovinkaan monelle aloittelijalle ajettavissa edes sähköpyörällä.

Suosittelemmekin palaamaan ”neljän ladun risteykseen” ja jatkamaan siitä latupohjaa pitkin kohti Laanilaa. Tämä reitti on aavistuksen haastavampi kuin tulomatka, mutta pienet kivikot sujuu kyllä ihan hyvin loivaan alamäkeen. Älä kuitenkaan missään nimessä lähde kiertelemään kiviä, vaan kävele tarvittaessa. Laanilasta pääset latupohjaa tai tietä pitkin takaisin Saariselälle.

  • Vaativuus: helppo
  • Pituus: 10-20 km reitin valinnasta riippuen
  • Kesto: 2-3 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content