Helppo päiväretki Kiilopäälle

Saariselän ja Kiilopään välillä on vaikka ja kuinka monta mahdollista reittivaihtoehtoa. Helppo päiväretki Kiilopäälle sopii hyvin aloittelijalle. Tämä reitti seurailee latupohjia Saariselältä Kiilopäälle ja takaisin. Eli reitille pääsee esimerkiksi Santa’s Hotel Tunturilta, josta matka jatkuu kohti etelää aina ”poroaidalle” asti. Poroaidan jälkeen käänny vasemmalle kohti Kiilopäätä. Kiilopäällä on mahdollista pitää taukoa.

Jos pyörän hallinta tuntuu tässä vaiheessa ihan hyvältä, ei takaisin tarvitse mennä samaa reittiä. Valittavana on joko Ahopään ylitys, joka on hieman kivikkoisempi vaihtoehto, tai Kiilopään ylitys Luulammelle. Kiilopään ylitys on sorastettu ja siinä mielessä helppo vaihtoehto, mutta alamäki Luulammen tuvalle on äärimmäisen jyrkkä. Jos valitset tämän reitin, ole äärimmäisen varovainen alamäessä! Luulammelta voit jatkaa sorastettua reittiä takaisin aina Saariselälle asti.

Ahopään kivikko on kyllä ihan ajettavissa myös vähän kokemattomallekin kuskille, mutta muista, että et lähde kiertelemään kiviä ja leventämään reittiä. Parempi vaihtoehto on jalkautua suosiolla, jos reitti alkaa vaikuttaa liian haastavalta.

  • Vaativuus: helppo
  • Pituus: n. 25 km
  • Kesto: 3-4 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content