Iisakkipää Rock Garden

Lyhyeksi ja tekniseksi ryynäystreeniksi sopii hienosti Iisakkipää rock garden. Aloita reissu lämmittelemällä reisiä latupohjalla Ski Saariselältä Luttotuvalle päin. 4 km jälkeen oikealle kääntyy merkitty polku kohti Vellinsärpimäojaa. Tällä polulla saa jumpata niin ylämäkeen kuin alamäkeenkin, eikä muuten lopu kivet kesken. Niin ja jos tälläkään kertaa ei taidot riitä, käänny takaisin tai kävele, mutta mitä teetkin niin älä kiertele ja levennä polkua!

Vellinsärpimäojalla on hyvä pitää pientä taukoa ja hörpätä vaikka raikasta vettä Vellinsärpimäojasta. Valitse Vellinsärpimäojalta kohti Pääsiäiskurua lähtevä luontopolku. Alkumatkasta polku on paikoin jopa sileää neulaspolkua, mutta mitä ylemmäs tunturiin kiikut, sitä haastavammaksi käy. Löytyy juurakkoa, kivikko kalliota ja portaita. Aloittelijalle täysin kävelyreissu, mutta kokeneelle pyöräilijälle löytyy ilon aiheita.

Pääsiäiskurusta voi käydä vielä halutessaan kiikkumassa Iisakkipään huipulla tai lasketella suoraan takaisin kylälle. Tämä reitti on näin päin kierrettynä haastavampi. Hieman kevyemmän kierroksen halutessasi voit kiertää reitin vastapäivään.

  • Vaativuus: vaativa
  • Pituus: n. 15 km
  • Kesto: 1-2 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content