Ruijanpolku

Laanilan ja Sompiojärven välille merkitty ruijanpolku on osa ikiaikaista kulkukeinoa Lapista Ruijaan, eli Norjaan Jäämeren rannalle. Entisaikaan kulkureitti on tärkeä kauppareitti, mutta nykyaikana polku on… Mitä mainion maastopyöräilyreitti!

Koko reitin matkalla on paikoittain huonoja pitkospuita ja romahtaneita siltoja. Ole valmis tarvittaessa jalkautumaan. Ruijanpolun pohjoisin osuus Laanilan ja Kiilopääntien välissä on vaativa polkuosuus, joka sopii hyvin taitavalle maastopyöräilijälle. Kokemattomalle pyöräilijälle reittiä ei voi suositella. Jos kuitenkin lähdet ajamaan ruijanpolkua, ja matkan aikana toteat sen itsellesi liian haastavaksi reitiksi, älä missään nimessä lähde kiertelemään kiviä ja juuria ja leventämään reittiä. Jos reitti käy taidoillesi liian haastavaksi, kävele tai käänny takaisin. Kiilopääntieltä etelän suuntaan reitti helpottuu teknisesti jonkin verran. Toisaalta kivien ja juurten vähentyessä tilalle tulee huonoja tai purettuja pitkospuita ja siltoja sekä suuri määrä tuulenkaatoja. Kopsusjärvetien ylityksestä eteenpäin reitti on Kaptukaislammille asti leveämpää mönkijäuraa. Kaptukaislammilla on sekä yksityisessä käytössä oleva kammi, että vähän edempänä Metsähallituksen tulipaikka.

Kaptukaislammilta eteenpäin reitti muuttuu jälleen kapeksi, ja sitä on paikoin jopa hankala erottaa maastosta. Sompion luonnonpuistossa ja Nattasilla Ruijanpolku muuttuu kivikkoiseksi rakaksi. Jos sinulla on merkittäviä trial taitoja tai tykkäät harrastaa hike-a-bikea, voimme suositella etenemään koko reitin Sompiojärvelle asti. Meidän suosituksemme on kääntyä takaisin Kaptukaislammilta. Huomaathan, että paluumatkalla voit ajaa esimerkiksi Sompiojärventietä pitkin Kakslauttaseen ja siitä takaisin Saariselälle.

  • Vaativuus: vaativa
  • Pituus: Saariselkä – Sompiojärvi n. 35 km, Saariselkä – Kaptukaislammet – Saariselkä n. 50 km

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content