Maastopyöräily

Maastopyöräily on laji, joka vie pyöräilijän metsiin ja erämaihin. Maastopyöräilyyn soveltuvaa maastoa on kaikki latupohjista, mönkijän uriin ja harrastajien suosimiin kivikkoisempiin polkuihin. Saariselän alue tarjoaa erinomaiset olosuhteet maastopyöräilyn harrastamiseen.

  • Laakeita, alustaltaan helppokulkuisia tuntureita

Saariselkää ympäröivät tunturit ovat muodoltaan laakeita ja alustaltaan helppokulkuisia. Avarilla metsämailla ja tuntureilla kulkee satojen kilometrien mittainen polkuverkosto, joka tarjoaa pyöräilijälle vaihtelevia ja upeita kokemuksia pyörän päällä.

  • Satojen kilometren polkuverkosto

Maastopyöräily reitit ja kartat

Saariselän maastopyöräilyoppaassa on pyöräilyreittiehdotuksia Saariselän alueelle. Maastopyöräilyoppaan voi ostaa Saariselän Keskusvaraamon vastaanotosta (myös hotelleista). Vinkkejä Saariselän parhaiden polkujen löytämiseksi löydät esimerkiksi Fillarifoorumin Lapin polut -keskustelusta, jossa aiheesta on kirjoitettu paljon. Siellä voit myös jakaa omat suosikkipolkusi muiden maastopyöräilyn harrastajien kanssa.

Välineet kuntoon

Maastopyöräilyssä välineillä on väliä

Yleisesti otettuna maastopyörän täytyy olla kestävä, kevyt ja oikean kokoinen ajajan pituuteen ja kehon mittasuhteisiin nähden.

  • Perusteellinen pesu tasaisin väliajoin lisää pyörän käyttöikää

Maastossa pyörän osien väliin saattaa lentää hiekkaa ja muuta likaa, mikä haastaa pyörän toimivuutta entisestään. Pyörä kannattaakin pestä perusteellisesti tasaisin väliajoin ja etenkin aina silloin, kun se on likaantunut kunnolla. Huomaa, että pyörän käyttäminen likaisena lyhentää sen käyttöikää huomattavasti.  Tietoa välinevuokrauksesta   ja siirry välinevuokraamoon

Vaatetus ja muut varusteet

Maastopyöräilyssä toimivat vaatteet lisäävät ajomukavuutta huomattavasti. Katso vinkkejä kerrospukeutumiseen sivulta Hiihtopukeutuminen.

Ajohousut, hanskat ja sateenpitävä päälikerros

Pehmustetut ajohousut ovat pidemmillä päiväretkillä erityisen tärkeät, jotta ajaja voi keskittyä itse asiaan, eli ajamiseen. Maastopyöräilijän varustukseen kuuluvat sateenpitävät päälimmäinen vaatekerros ja pyöräilyhanskat. Hanskat parantavat pitoa ohjaustankoon ja suojaavat kämmeniä.

Pyöräilykengät ja lukkopolkimet

Mikäli pyöräilyä harrastaa vähänkään enempää, kannattaa harkita pyöräilykenkien ja lukkopolkimien hankkimista. Lukkopolkimien avulla pyöräilijän voima välittyy paremmin polkimiin ja jalat pysyvät polkimilla röykkyisemmissäkin laskuissa.

Kypärä päähän

Pyöräilykypärä kuuluu ehdottomasti aina maastopyöräilijän varustukseen. Maastossa kaatumisen voi aiheuttaa pienikin ajovirhe ja kaatuessaan pyöräilijä saattaa lyödä päänsä kiviin tai juuriin. Puiden matalalla roikkuvat oksat voivat osua pyöräilijään, josta saattaa seurata vakaviakin onnettomuuksia.

Siirry välinevuokraamoon

Maastopyöräilystä muilla sivuistoilla:

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content