Laanilan kultamaat

Laanilan kultamaat reitille Hangasselkään

Hangasselässä on ajamista vaikka kuinka paljon. Polut ovat pääosin helppoja, mutta ne menevät ”keskivaativa” kategoriaan, koska niitä ei ole merkattu maastoon. Hangasselän polut mutkittelevat legendaarisilla Laanilan kultamailla, missä edelleen kaivetaan kultaa.

Hyvä aloituspaikka on jälleen nelostien alikulku Nesteen kohdalla. Kierrä Actionpark hiekkatietä pitkin etelän puolelta. Tämän jälkeen tupsahdat kelkkareitille, josta kannattaa kääntyä vasemmalle. Kelkkareittiä seuraillen pääset Laaniojan varren kautta Hangasselkään. Kiva reittivaihtoehto on jatkaa Hangasselän länsilaitaa aina kutturantielle asti. Reitti on koko ajan kivaa ja helppoa polkua, mönkkäriuraa tai hiekkatietä.

Jos haluat höystää reissua vähän nousumetreillä, voit kääntyä heti Hangasselän pohjoispäästä oikealle kohti Tolosjokea. Polku vie aina Tolosjoen rantaan asti. Tolosjoen rannassa ei ole kovinkaan vahvaa polkua, mutta rantaa pitkin pystyy ajamaan. Jos jatkat joen rantaa etelään päin, sinua vastaan tulee Kulmakurun ladun punaiset pylväät. Niitä seuraamalla pääset takaisin Hangasselkään.

Kutturantieltä on monen monta reittivaihtoehtoa takaisin Saariselälle. Helppo ratkaisu on lähteä seuraamaan valaistua latua Kakslauttasesta ja ajaa sitä pitkin takaisin kylälle. Myös Kiilopäänlenkin yhteydessä esitelty kelkkareitti poroaidalta Laanilaan on tähän reittikokonaisuuteen sopiva ratkaisu.

  • Vaativuus: keskivaativa
  • Pituus: n. 25 km
  • Kesto: 3-4 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content