Palopää Flow Trail

Huom. Palopää Flow Trail -reittiä ei ole merkitty maastoon kuin osittain!

Palopäältä löytyy ehkä yksi alueen hienoimmista alamäistä! Taidokkaalle kuskille tarjolla on vauhdin hurmaa, mutta tästä alamäestä selviää vähän vähemmilläkin taidoilla.

Saariselältä reitille pääsee helpoiten Saariselkä Ski & Sport Resortilta. Lähde seuraamaan latupohjaa kohti Luttotupaa, ja käänny ensimmäisestä risteyksestä vasemalle. Muutaman sadan metrin ajon jälkeen oikealle kohti Palopäätä. Palopään päälle pyöritellessä saa jalat mukavasti lämmitettyä Palopää flow trailia varten.

Palopään huipulla kelkkareitti ylittää latu-uran. Käänny tästä risteyksestä vasemmalle. Palopään huipulla on kivi poikinensa, mutta mitä tahansa teetkin, niin älä lähde kiertelemään kiviä! Jos reitti on taidoillesi liian vaativaa, kävele. Palopään huipulla kannattaa ottaa muutama valokuva, koska se on yksinkertaisesti aika komia paikka.

Valitse heti huipun jälkeen oikealle lähtevä kelkkareitti. Palopää flow trailin alkua ei ole merkitty, joten etsi polun pää huolellisesti. Polku erkanee kelkkareitistä muutaman sadan metrin ajon jälkeen vasemmalle. Ja sitten ei muuta kuin nautintoa! Parin kilometrin flowtrailia riittää aina Joikun kodalle asti.

Joikulta on taas monta reittivaihtoehtoa takaisin Saariselälle. Jos haluat ehdottomasti vähän lisää kivikkoa, suuntaa takaisin Urupään kautta. Jos et halua nähdä enää yhtään kiveä, voit ajaa hiekkatietä pitkin nelostielle ja sieltä museotietä pitkin takaisin Saariselälle. Jos sinulle jäi vielä polkunälkää, niin suuntaa Palopään ja Kaunispään väliseen kuruun, jossa menee mitä ihanin polku. Tätäkään polkua ei ole merkattu, mutta jos et lähde kiikkumaan kumpaakaan tunturia ylöspäin, niin eksymisen vaaraa ei ole.

  • Vaativuus: keskivaativa
  • Pituus: 20-25 km
  • Pituus: 2-3 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content