Ohjelmapalvelut

YKSITTÄISET ASIAKKAAT 

Ohjelmapalvelu: Yksittäiset asiakkaat 

Lapponia Tours Oy noudattaa seuraavia ehtoja koskien ohjelmien varaamista ja varattujen ohjelmien perumista. Molemmat osapuolet sitoutuvat näihin ehtoihin, kun varaus on tehty.

Varaajan tulee olla täysi-ikäinen henkilö

Varaaminen ja maksu

Varaus on vahvistettu, kun varauksen koko summa on maksettu Lapponia Tours Oy:n tilille eräpäivään mennessä eli viimeistään ohjelmaa edeltävänä päivänä klo 16 mennessä (ellei ohjelmatiedoissa toisin ilmoiteta).

Online varaukset

 • vahvistus lähetetään asiakkaalle sähköpostitse, kun varaus on vahvistettu ja maksettu
 • asiakkaan on ilmoitettava majoituskohteensa osoitteineen Saariselällä ja ohjelmiin varattujen lasten iät sekä kaikkien osallistujien mahdolliset ruoka-aineallergiat tai erikoisruokavaliot sekä sairaudet, jotka voivat vaikuttaa ohjelman kulkuun.

Varaukset sähköpostitse/puhelimitse:

 • lasku / vahvistus lähetetään asiakkaalle sähköpostitse
 • lasku on maksettava kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä
 • asiakkaan on ilmoitettava majoituskohteensa osoitteineen Saariselällä ja ohjelmiin varattujen lasten iät sekä kaikkien osallistujien mahdolliset ruoka-aineallergiat tai erikoisruokavaliot sekä sairaudet, jotka voivat vaikuttaa ohjelman kulkuun.

Maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Lapponia Tours Oy:llä on oikeus perua varaus niissä tapauksissa, kun asiakas ei ole maksanut laskuaan eräpäivään mennessä.

Peruutusehdot

Jos vahvistettu varaus perutaan

 • 7 päivää tai lähempänä ohjelman alkua – peruutuskulut on 100 % (sisältäen ’no show’ tapaukset ja jos asiakas ei saavu ajoissa)

Sairastapaukset

 • hyvitystä maksetaan ainoastaan sairastapauksissa
 • lääkärintodistus toimitetaan Lapponia Toursille 2 päivän sisällä peruutuspäivästä
 • ilmoitus sairastapauksesta kirjallisena tulee tehdä viimeistään ohjelmaa edeltävänä päivänä klo 14 mennessä

Maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Asiakkaan tulee ilmoittaa Lapponia Tours Oy:lle aikomuksestaan perua varaus. Lapponia Tours pitää oikeuden perua varaus niissä tapauksissa, kun asiakas ei ole maksanut laskuaan eräpäivään mennessä.

Muut safariehdot

Moottorikelkkasafarit

Moottorikelkat ovat vakuutettu Suomen liikennevakuutuslain mukaisesti. Tämä laki kattaa vammojen sairaanhoidon vahinkotapauksissa moottorikelkan kuljettajalle ja matkustajalle.
Henkilökohtaiset vammat ja vahingot muille osapuolille korvataan täysimääräisenä Suomen liikennevakuutuslain mukaisesti.

Moottorikelkka safarin osallistuja on vastuussa hänelle vuokratulle moottorikelkalle aiheutuneista vahingoista.

Omavastuu osuus on maksimissaan 1200 € / moottorikelkka / vahinkotapaus. Omavastuu osuus on mahdollisuus puolittaa (1200 € > 600 €) maksamalla ennakkoon 50 € / henkilö.

 • Moottorikelkan kuljettajan on oltava vähintään 18 v. täyttänyt ja hänellä on oltava voimassa oleva ajokortti. Lue aiheesta lisää: Ulkomaisten ajokorttien kelpoisuus Suomessa
 • Alle 12 v. lapsi matkustaa moottorikelkan vetämän reen kyydissä.
 • Pieni lapsi matkustaa reessä aikuisen kanssa.
 • Moottorikelkalla ajo alkoholin ja/tai muiden päihteiden alaisina on kielletty Suomen laissa. Tässä tapauksessa asiakas ei ole oikeutettu maksun palautukseen.
 • Suomen lain mukaan moottorikelkalla ajavan ja/tai matkustavan on käytettävä kypärää.
 • Moottorikelkkaohjelmia ei suositella raskaana olevalle.

Huskysafarit

 • Omavastuu osuus huskysafareilla on 1200 € / vahinkotapaus.
 • Alle 14 v. lapsi ei ole oikeutettu ohjaamaan rekeä – husky reen ohjaamiseen vaaditaan fyysisiä ominaisuuksia (lisäksi tietty pituus ja paino).
 • Pieni lapsi matkustaa reessä aikuisen kanssa.
 • Huskyaohjelmia ei suositella raskaana olevalle.

Privaatti safarit

 • Minimi 4 maksavaa aikuista
 • Privaattilisä 400 € / safari

Lisäehdot

 • Tuottaja ei ole vastuussa mistään menetyksistä tai vahingoista, jotka johtuvat suorista tai välillisistä vaaratilanteista koskien ohjelman aikana tapahtuvia kuljetuksia, ruokailuja, majoitusta, pelejä tai muuta toimintaa, jotka johtuvat asiakkaan välinpitämättömyydestä tai  suuresta huolimattomuudesta.
 • Asiakas sitoutuu korvaamaan tuottajan ja/tai hänen työntekijöitään vastaan suorasti tai epäsuorasti aiheutuneet välilliset menetykset ja kulut, jotka aiheutuvat asiakkaan huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä tai mistä tahansa muusta syystä, joka rikkoo ohjeistusta.
 • Kaikki ohjelmaan sisältyvät kuljetukset ovat ohjelman tuottajan vastuulla.
 • Lapponia Tours Oy ja sen tuottajat pitävät oikeuden muuttaa ohjelman reittiä ja kestoa tarvittaessa kulloisenkin sääolosuhteen tai lumitilanteen mukaan, joka katsotaan järkeväksi/suotavaksi turvallisuuden tai osallistujien mukavuuden vuoksi.
 • Lapponia Tours Oy ja sen tuottajat  pitävät oikeuden keskeyttää ohjelma, jos osallistujan katsotaan olevan vaaraksi itselleen tai muille osallistujille tai on huonossa kunnossa. Keskeyttämistapauksessa asiakas ei ole oikeutettu maksun palautukseen.
 • Asiakkaalle suositellaan aina henkilökohtaista matkavakuutusta. Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus.

Sovellettava laki ja paikka riitatapauksissa

Sopimuspuolet pyrkivät ratkaisemaan riidat yhdessä neuvottelemalla. Jos sopimukseen ei päästä neuvottelemalla riidat sovitaan Lapin käräjäoikeudessa. Sopimukseen sitoudutaan noudattaen Suomen lakia. Lapponia Tours Oy ei ole vastuussa muutoksista, jotka aiheuttavat huomauttamista tämän julkaisun jälkeen ja jotka eivät ole hallinnassamme, esimerkiksi force majeure (lakko, tulipalo, vesivahinko, luonnon katastrofi, sotatila jne.) Lapponia Tours Oy pitää oikeuden muutoksiin.

Ohjelmien tuottajakohtaiset varaus- ja peruutusehdot:

Lumivalkea Oy, y-2127152-0:

Lumivalkea Oy: Varausehdot

VisitInari.fi – Safaris & Accommodation, y-2702265-6:

VisitInari.fi – Safaris & Accommodation: Varausehdot

Wilderness Safaris Saariselkä, y-26929731:

Wilderness Safaris Saariselkä: Booking Terms and Conditions

Extreme Huskies, y-2471650-5:

Extreme Huskies: Palvelun ehdot

Polaris Point Horses, y-2977222-3:

CANCELLATION:
If the tour is canceled up to 6 days (144 hours) in advance, a full refund applies.
If the tour is canceled up to 2 days (48 hours) in advance, a 20% refund applies.
No refund for cancellation made less than 48 hours before the beginning of the activity. No refund for “no show” (confirmed bookings that are not cancelled at all but participants do not arrive on time/at all).

AMENDMENTS:
In case the customer has booked several slots for an activity and wishes to cancel only some of them, standard terms of cancellation are applied to the slots cancelled. In case the customer falls suddenly ill, is injured or otherwise incapable to participate in the activity due to medical reasons, the customer is entitled to receive 80% refund of the price of the activity provided by Ky Polaris Point Horses LP. To receive any refund, customer has to cancel the activity through booking engine used for booking and on writing (text message/e-mail) before the starting time of the activity and provide Ky Polaris Point Horses LP a written document from a medical doctor within 14 days of cancellation.
Ky Polaris Point Horses LP may not be held responsible for compensating any possible damages incurred to the customer or customers belongings related to natural conditions, insects, animals or unexpected changes in the weather. Ky Polaris Point Horses LP reserves the right to alter or cancel the activity if weather conditions or other factors would cause a hazardous conditions or otherwise compromise safety. Joining the activity is participants liability. We kindly ask participants to take in consideration the possible risks such as pregnancy, illness and challenges of mobility and other functions.

Muiden ohjelmatuottajien peruutusehdot:

Jos vahvistettu varaus perutaan:

 • Aikaisemmin kuin 48 tuntia ennen ohjelman toteutus päivää, palautetaan koko maksu.
 • 48 tuntia ja lähempänä ennen ohjelman toteutus päivää, veloitetaan 100 %. Samoin ”no show” tilanteissa ja jos asiakas ei ilmaannu ajoissa sovittuun paikkaan.

Poikkeavat peruutusehdot ajalle 15.12. – 6.1.:

 • 7-0 päivää ennen ohjelman toteutus päivää, 100 % veloitetaan.

Sairastapaus

Palautus maksetaan vain sairastapauksissa. Vaatiessaan takaisinmaksua, asiakkaan on toimitettava lääkärintodistus kirjallisena (postitse tai e-maililla) Saariselän Keskusvaraamo Oy:lle 2 työpäivän sisällä peruutus ilmoituksesta. Peruutus sairaustapauksen vuoksi on tehtävä viimeistään ohjelma edeltävänä päivänä ennen klo 14.

Maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Lapponia Tours Oy:llä on oikeus perua varaus niissä tapauksissa, kun asiakas ei ole maksanut laskuaan eräpäivään mennessä.

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content