Inarin saamelaiskirkko

Inarin seurakunnan ainoa saamelaiskirkko sijaitsee Inarin kylässä. Inarin saamelaiskirkossa voi aistia lappalaiskodan tuntua, jo ihan arkkitehtuurinsa vuoksi. Inarin luterilaisen seurakunnan ainoa saamelaiskirkko sijaitsee Inarin kylässä. Inarin saamelaiskirkko on tiekirkko ja on avoinna kesäisin 3.6.-9.8. klo 12.00-18.00. Hartaus klo 12. Kirkko on vihitty käyttöön juhannuksena 1952. Samalla paikalla aiemmin sijainnut kirkko kerkisi olla käytössä 45 vuotta, ennen kuin tuhoutui talvisodan pommituksissa.

Inarin saamelaiskirkko sai kellotapulin 1982

Kirkkoa on peruskorjattu vuosien varrella ja vasta vuonna 1982 saamelaiskirkko sai kellotapulin. Tapuli oli siihen asti korvattu kellotelineellä, joka suojasi kirkon pommituksessa lähes ehjäksi jäänyttä teräksistä kirkonkelloa. Kelloon tuli vain pieni halkeama sen pudotessa tornista. Soittoäänessä kuulee vieläkin pienen särön, jonka halkeama aiheuttaa. Inarin saamelaiskirkko

Inarin seurakunta

Inarin luterilainen seurakunta on perustettu 7.3.1881. Pinta-alaltaan seurakunta on Suomen suurin, 17 000 neliökilometriä. Seurakunnalla on neljä kirkkoa tai kappelia:

Seurakunnan toiminta painottuu päiväkerho-, partio-, nuoriso- ja perhetyöhön ja diakoniaan.

Lisää tietoa:

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content