Kolttien perinnetalo Sevettijärvellä

Kolttien Perinnetalo ja ulkomuseo kertovat Sevettijärven kolttasaamelaisten asukkaiden historiasta. Saamelaismuseo ylläpitää ja hoitaa Sevettijärvellä (120 km Inarista koilliseen) sijaitsevaa Kolttien Perinnetaloa ja sen kokoelmia.

Kolttien Perinnetalo ja ulkomuseo kertovat Sevettijärven kolttasaamelaisten asukkaiden historiasta. Kolttasaamelaisten alkuperäiset asuinsijat ovat Petsamossa Kuolan niemimaalla nykyisen Venäjän alueella. Toisen maailmansodan seurauksena Petsamosta evakkoon joutuneet Suenjelin eli Suonikylän saamelaiset asutettiin Sevettijärvi – Näätämö -alueelle vuoden 1949 aikana. Kolttien Perinnetalo toimii vanhassa kolttapirtissä ns. ”kolttakodissa” ja sen ulkorakennuksessa. Perinnetalon lisäksi alueella on ulkomuseo, joka esittelee kolttasaamelaisten Suenjelin aikaista kesäpaikkaa. Perinnetalossa on myös pieni museomyymälä, josta voi ostaa kolttasaamelaisia käsitöitä ja kirjallisuutta.

Saamelaismuseon aluetoimipisteen yhteystiedot Nuõrttsaa’mi Ä’rbbvuõttpõrtt – Kolttien Perinnetalo Käyntiosoite: Kolttien Perinnetalo, Sevettijärventie 9041, 99930 SEVETTIJÄRVI Puh. 0400 373015 Email: kolttaperinnetalo@samimuseum.fi Postiosoite: Kolttien Perinnetalo c/o Saamelaismuseo Siida, Inarintie 46, FI-99870 INARI. Lisätietoja: Museonjohtaja Sari Valkonen, puh. 040 767 1052, sari.valkonen@samimuseum.fi

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content