Pyhän Paavalin kappeli

Pyhän Paavalin kappeli eli Saariselän tunturikappeli

Kappelin kauniina alttaritauluna on ikkuna tunturi- ja metsäluontoon. Saariselän ekumeeninen kappeli on tiekirkko, joten ovet ovat avoinna ympäri vuorokauden. Saariselän tunturikappeli on valmistunut vuonna 1996 ja kirkko vihittiin tarkoitukseensa 16.11.1996 ekumeenisin menoin. Pyhän Paavalin kappeli on rakennettu massiivisesta liimasaumahirrestä, joka on käsin piilutettu. Hirsi on tervattu ulko- ja sisäpuolelta. Istumapaikkoja kappelissa on 210 ja kokonaisuudessaan kappeliin mahtuu noin 300 henkeä. Kappelin alttaritauluna on ikkuna kauniiseen metsäluontoon.

Pyhän Paavalin kappelissa järjestetään konsertteja

Pyhän Paavalin kappelissa järjestetään sesonkeina messu joka sunnuntai kello 19 ja muitakin tilaisuuksia on joka ilta. Kappelissa järjestetään usein Suomen suosikkilaulajien konsertteja. Pyhän Paavalin kappeli toimii myös tiekirkkona. Ovet ovat avoinna aina, mutta opasta ei paikalla. Inarin luterilainen seurakunta on perustettu 7.3.1881. Pinta-alaltaan seurakunta on Suomen suurin, 17 000 neliökilometriä. Seurakunnan toiminta painottuu päiväkerho-, partio-, nuoriso- ja perhetyöhön ja diakoniaan.

Inarin seurakunta

Inarin luterilainen seurakunta on perustettu 7.3.1881. Pinta-alaltaan seurakunta on Suomen suurin, 17 000 neliökilometriä. Seurakunnan toiminta painottuu päiväkerho-, partio-, nuoriso- ja perhetyöhön ja diakoniaan.

Seurakunnalla on neljä kirkkoa tai kappelia:

Lisää tietoa:

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content