Urupää Panorama Tour

Urupäälle menevää reittiä ei ole merkitty maastopyöräilyyn, mutta reitti on kuitenkin helppo löytää. Lähde seuraamaan Kaunispään huipulle menevää tietä, ja aja sitä pitkin aivan huipulle asti. Nousu voi tuntua paikoin rankalta, mutta maisemat kyllä korvaavat jokaisen hikipisaran. Huipulta lähtee kolme eri kelkkareittiä; vasemmalle kohti Saariselän kylää, oikealle kohti Palopäätä ja lähes suoraan kohti pohjoista reitti, joka lähtee kohti Urupäätä. Valitse tämä reitti.

Lasku Kaunispäältä kohti Urupäätä on kokeneemmalle kuskille superhauska, mutta toisaalta ensikertalainenkin selviää laskusta turvallisesti, kun pitää huolen ettei vauhti kasva liian kovaksi. Kaunispään ja Urupään välisessä kurussa on hieman märempää ja siinä voi kengätkin kastua. Älä kuitenkaan lähde kiertelemään märkiä kohtia, koska se vain leventää reittiä entisestään, eikä ne kengät säily kuivina siltikään. Lammikoiden pohjat ovat tiivistä hiekkaa, joten kaikista lammikoista pääsee ajamalla yli.

Kosteikon jälkeen lähde kiikkumaan kohti Urupään huippua kelkkareittiä pitkin. Kelkkareitti kääntyy noin puolivälissä rinnettä kohti Palopäätä, mutta jatka silti suoraan. Urupään huipulta lähtee kapea polku tulosuunnassa vasemmalle kohti nelostietä. Valitse tämä polku, joka laskettelee mukavasti kiemurrellen tien laitaan.

Juuri ennen tietä lähtee tulosuunnassa vasemmalle sähkölinjan alle polku. Seuraa tätä polkua aina takaisin Kaunispään asvalttitielle asti. Voit lasketella takaisin kylälle rennosti tietä pitkin.

  • Vaativuus: helppo
  • Pituus: 12 km
  • Kesto: 1-2 h

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content