Kopsusjärventie

Kopsusjärventie on merkkaamaton, mutta helppo maastopyöräilyreitti. Tälle reitille kannattaa tehdä autolla siirtymä Kiilopääntien risteykseen. Kiilopääntien ja nelostien risteyksessä on parkkipaikka, johon voit jättää autosi.

Aloita retki ylittämällä Kakslauttanen nelostien siltaa pitkin. Lähde seuraamaan ensimmäistä vasemmalle lähtevää tietä. Tämän tien nimi on Kakslauttasentie. Jonkin matkaa ajettuasi Kakslauttasentie eroaa vasemmalle Välituvantiestä. Seuraa edelleen Kakslauttasentietä, kunnes oikealle kääntyy Kopsusjärventie.

Kopsusjärventie on sota-aikainen tie, joka ei enää nykyisin olisi ajettavissa kuin erittäin korkealla maastoautolla (eikä siellä toki saakaan autolla ajaa). Noin puolimatkassa tietä on laavu, jossa voi pitää taukoa. Tie päättyy Kopsusjärven rantaan ja rannassa on myös taukopaikka. Kopsusjärven rantatörmien hietikoilla on tärkeitä muinaismuistoja, joten muistathan pysyä polulla.

Takaisin Kopsusjärveltä on ajettava ainakin Ruijanpolun risteykseen asti samaa reittiä. Ruijanpolkua on mahdollista ajaa takaisin Kiilopääntielle, mutta huomaa että tämä reitinvalinta on huomattavasti haastavampi kuin tuloreitti. Ruijanpolku on kapeaa ja paikoin teknistäkin polkua. Matkalla on myös huonoja pitkospuita ja rikkinäisiä siltoja.

  • Vaativuus: helppo
  • Pituus:
  • Kesto:

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content