Kaunispää

Kaunispää (437 m) on yksi Saariselän tunturialueen pohjoisen osan korkeimmista tuntureista. Kaunispää on ainoa tunturi Saariselän tunturialueella, jonka huipulle vie autotie. Huipulta on upeat näköalat jokaiseen ilmasuuntaan. Kirkkaalla säällä kymmenien kilometrien päähän UK kansallispuistoon, Hammastunturin erämaahan ja Venäjän rajan takaisille tuntureille. Huipulle pääsee autolla, kävellen, suksibussilla (huom. aikataulu) tai talvella tuolihissillä Ski Saariselkä laskettelukeskuksesta Ski Saariselkä Sport Resort.

Kaunispään Huippu ravintolassa tarjoillaan hyvää ruokaa isoon ja pieneen nälkään sekä makeat herkut kahvin tai kuuman totin kera Kaunispään Huippu.

Tuliaistupa-myymälässä on laajat valikoimat matkamuistoja, koruja, tuliaisia ja käsitöitä. Kaunispään Tuliaistupa.

Kolmiomittaustorni, monelle Saariselän kulkijalle tuttu maamerkki on ollut Kaunispään huipulla vuosikymmenien ajan. Vanha 1950-luvulla rakennettu vaarallisesti lahonnut kolmiomittaustorni poltettiin lokakuussa 2009 ja tilalle rakennettiin uusi torni. Se toimii kartoitusperinteen muistomerkkinä ja maisematornina. Tornin yhteydessä on tietoa historiasta ja ympäröivästä maastosta. Tuntureiden bongailu tornista käsin on helppoa tornissa olevien opastekylttien avulla. Saariselän kylän historiaa.

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content