Iisakkipään huiputus lumikenkäillen

Iisakkipään huiputus on juuri sinulle tarkoitettu, jos haluat kokeilla lumikenkäilyä merkityllä reitillä, mutta haluat päästä pois Saariselän kylän hyörinästä. Kannattaa suunnata Iisakkipään merkitylle lumikenkäilyreitille. Iisakkipään huiputus reitti vie sinut avotunturiin Iisakkipään huipulle ja Pääsiäskuruun aivan kylän keskustasta.

  • 6 km, keskivaativa, lumikenkäily
    • nähtävyydet: Iisakkipään huippu, Pääsiäiskuru

Seuraa vihreitä paaluja

Reitti lähtee maastohiihtolatujen lähtöpisteestä ja se on merkitty vihreillä paaluilla. Lumikenkäilyreitit tamppautuvat talven aikana kovapohjaisiksi, mikä tekee kävelystä kevyempää kuin umpihangessa. Halutessasi voit seurailla merkittyä reittiä, mutta kokeilla aina välillä lumikenkien kantoa umpihangen puolella. Reitillä on myös tauluja, jotka kertovat mm. alueen maastonmuotojen synnystä ja jääkausien vaikutuksesta. Opastetaulut kertovat alueen kasvillisuudesta ja tunturien muodostumisesta

Kansallispuistoon vain puoli kilometriä

Reitti saapuu Urho Kekkosen kansallispuiston rajalle jo noin puolen kilometrin kävelyn jälkeen. Tämän jälkeen reitti lähteekin nousemaan kohti Iisakkipään huippua. Alkuun nousu on jyrkkää, minkä jälkeen se loivenee mukavan kumpuilevaksi.

Iisakkipään huiputus

Hieman ennen Iisakkipään huippua reitti ylittää puurajan. Iisakkipään huipulta aukeaa maisemat Urho Kekkosen kansallispuistoon ja aina Venäjän puolelle asti. Toisella puolella tunturia Saariselän rakennukset näkyvät pieninä tunturin juurella.

Paluumatka sujuu joutuisasti alamäkeen. Huipun jälkeen tulet tunturilakien välisen Pääsiäskurun reunalle. Matkalla näet syviä kuruja ja kallioiden muodostumia sekä satoja vuosia vanhoja ikimäntyjä.

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content