Karigasniemen kappeli

Karigasniemen kappelin rakennustyöt alkoivat 2015

Karigasniemen kappeli vihittiin käyttöön huhtikuussa 2016. Kappelin erikoisuus on kolmenvärisestä metallista tehty, lapin luonto aiheinen, alttarityö.

Karigasniemen kappelin rakentaminen alkoi kesällä heinäkuussa 2015. Kappeli valmistui tammikuun lopulla. Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi vihki kappelin käyttöön 17.4.2016. Erikoisuutena Karigasniemen uudessa kappelissa on alttarityö nimeltä Armon virta. Kuusi metriä korkeassa työssä on käytetty kolmenväristä metallia – terästä, kuparia ja messinkiä. Tunturivirta, teräksinen joki, korostuu valoilla. Virta päättyy alaosan altaaseen, joka kuvaa kaltiota ja toimii samalla kastealtaana. Alttarityön on tehnyt kuvataitelija Aimo Vähäkainu. Karigasniemllä on sijainnut kappeli vuodesta 1966 alkaen, mutta huonokuntoisen kappelin korjauksen sijaan kylälle on rakennettu uusi kappeli.

Utsjoen seurakunta

Utsjoen kaksikielinen (saame ja suomi) seurakunta on ainoa saamelaisenemmistöinen seurakunta Suomessa. Seurakunnan toiminta painottuu lapsi-, nuoriso- ja lähetystyöhön sekä diakoniaan. Seurakunnalla on

Lisää tietoa:

Jaa:

VARAA NYT VARAA NYT Skip to content