Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa
Talvinen tunturimaisema

Saariselkä

Tämä on Saariselkä

Laskettelua kahdella tunturilla

Saariselkä on luonteeltaan hyvin perinteikäs ja rauhallinen matkailulukeskus. Laskettelurinteet ja hiihtohissit sijaitsevat kahden tunturin vastakkaisilla rinteillä. Molemmilta tuntureilta, Kaunispäältä ja Iisakkipäältä lasketaan alas samaan kuruun. Näin ollen rinnealue on helppo nähdä tunturin laelta yhdellä silmäyksellä. Laskettelukeskus Ski Saariselkä

Kylän keskustasta on n. kilometri laskettelurinteiden ala-asemalle. Hiihtokaudella maksullinen Skibus kulkee majoitusalueiden ja laskettelukeskuksen välillä. Kaunispään huipulta voi myös lasketella yhdysrinnettä pitkin lähelle kylän keskustaa.  Sama Alli- rinne toimii Suomen pisimpänä pulkkamäkenä, 1200 m.

 • Iisakkipään huipulle pääsee ainoastaan hiihtohissillä
 • Kaunispään huipulle pääsee myös autotietä pitkin. Kaunispään Huippu

Tiivis matkailukylä erämaan keskellä

Saariselän kylä on rakennettu matkailukeskukseksi ja on hyvin ”tiivis”. Palvelut, hotellit ja ravintolat ovat hyvin lähellä toisiaan ja näin ollen kävelymatkat jäävät lyhyiksi. Tämä tarkoittaa toisin päin ajatellen sitä, että vaikka asuisi keskellä kylää, lapin luonto on vain kivenheiton päässä.

Saariselän alue on kuuluisa juuri avarasta tunturimaisemasta ja puhtaudestaan.

 • Erämaan rauhan voi aistia jo muutaman sadan metrin päässä kylän keskustasta.

Latuverkosto on autenttisessa tunturiluonnossa, osittain UK kansallispuiston alueella. Latuja on yhteenstä 200 km, joista valaistuja 34 km.
Saariselän uljaasta tunturimaisemasta saa hyvän käsityksen hiihtoretkillä, kunhan vain malttaa välillä pysähtyä ihailemaan sitä. Saariselän latuinfo

Kesällä Saariselkä tarjoaa vaeltajille hyvät, erämaiset puitteet pitkille ja lyhyille vaelluksille. Saariselän kesäreitit.pdf

Saariselkä Treklife sivuilla esitellään Saariselän ja ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia nimenomaan luontokokemuksen kannalta.

Majoitus Saariselällä

Mökkejä ja huoneistoja on useassa koko- ja hintaluokassa. Esim. perheille, pariskunnille, ryhmille ja eränkävijöille.

Mökit ja huoneistot

Mökit ja huoneistot sijaitsevat Saariselän kylässä ja lähiympäristön asuinalueilla:

 • Saariselkä:
  • Kaunispään Etelärinne, 1-3 km Saariselän keskustasta
  • Vanhaselkä, 1 km Saariselän keskustasta
  • Luttorinne, 2 km Saariselän keskustasta
  • Laanilan ja  Laanipalon alueet, 3-5 km Saariselän keskustasta
 • Kiilopää ja Kakslauttanen
  • Kakslauttanen, 10-12 km Saariselän keskustasta
  • Kiilopää, 16 km Saariselän keskustasta

Saariselän matkailualueeseen lasketaan kuuluvaksi myös Kiilopään tunturikeskus, joka sijaitsee 16 km Saariselän kylän keskustasta etelään. Sekä Kakslauttanen, joka sijaitsee Sodankylän kunnan alueella, 12 km keskustasta etelään. Kopararovan asuinalue sijaitsee Kiilopään ja Kakslauttasen puolessa välissä, n. 14 km Saariselän keskustasta.

Hotellit, ravintolat ja latukahvilat

Saariselällä on kolme isompaa hotellia Santa’s Hotel Tunturi, Lapland Hotel Riekonlinna ja kylpylähotelli Holiday Club Saariselkä sekä uudet hotellit Northern Light Village ja Arctic Star Hotel ja lisäksi majatalo Saariselän Panimo.

Toistakymmentä ravintolaa ja yhtä monta eri menua. Ansioitunutta a la cartea, perinteistä lappilaista, pitsaa ja burgeria. Saariselän ravintolat

Katso täältä Saariselän alueen Latukahvilat

Tekemiset ja käyntikohteet

Alueen tykätyimmät tekemiset liittyvät Saariselän kylää ympäröivään upeaan tunturiluontoon. Maastopyörät, sukset, reet ja valjakot tarjoavat välineen jolla luontoon pääsee. Ohjattuja retkiä ja safareita järjestetään ympäri vuoden.

Angry Bird Activity Park ja kylpylä ovat Holiday Clubin rakennuksessa.
Erilaisia safareita ja ohjelmapalveluita järjestävät useat yritykset valmiina paketteina tai yksilöllisesti räätälöityinä. Saariselän viikko-ohjelmaan voi tutustua täällä Saariselän viikko-ohjelma.

Saariselällä on luistinrata, uimaranta ja koirapuisto. Erilaisia  käyntikohteita on esiteltynä sivulla Käyntikohteet

Golden Geopark of Lapland

UNESCO:n yleiskokous päätti marraskuussa 2015, että se ottaa Geoparkit omaksi ohjelmakseen,
samaan tapaan kuin esim. maailman perintökohteet ja Man and Biosphere -ohjema. Täältä pääsee tutustumaan alueen Geopark kohteisiin: Golden Geopark of Lapland

Muut palvelut

Kaupat ja myymälät

Ruokaa ja päivittäistavaroita myy Supermarket Kuukkeli.
Ulkoiluvaatteita ja retkeilytarvikkeita myyvät esim. Partioaitta, Ski Wear ja Kuukkeli.

Saariselällä on useita liikkeitä joissa myydään koruja, lahjatavaroita, matkamuistoja ja design tuotteita. Kylältä löytyy myös kampaamo- ja hyvinvointipalveluita.

Saariselän palvelut kartalla

Mitä tehdä lasten kanssa Saariselällä

Lasten kanssa Saariselällä, talvi 2019.pdf

Välinevuokraus

Maastopyöriä voi vuokrata ja ostaa Saariselän Kona Shopista, joka sijaitsee Saariselän Keskusvaraamon vastaanotossa Saariselän Keskusvaraamon vastaanotto

Hiihto- ja retkeilyvälineitä vuokraavat esim. Top Safaris, Luonto-Lomat ja Suomen Latu Kiilopää. Lasketteluvälineitä voi vuokrata ja ostaa Ski Saariselkä Sport Resortista (laskettelukeskus).

Autovuokraamo Sixt palvelee Santa’s Hotel Tunturin tiloissa sekä Ivalon lentosemalla. Hertz ja Europcar toimipaikat ovat Ivalon lentoasemalla. Vuokraa auto täältä: Auton vuokraus

Hyvä tietää

Palvelut ja hotellit sijaitsevat keskustan alueella, poikkeuksena Kaunispään Huippu, Laanihovi, Laanilan Kievari ja laskettelukeskus.

Saariselällä on:

Ivalo, 30 km Saariselältä pohjoiseen, on Inarin kunnan kuntakeskus.
Siellä sijaitsevat esim. terveysasema, pankki ja kirjasto. Inarin kunta

Sääennusteet

Sääennuste, Foreca
Sään tuntiennuste, Foreca
Sääennuste, Ilmatieteenlaitos
Sääennuste kveenin kielellä