Logo
Booking I want to book
Book
Yötön yö Ivalojoella

Mökin omistajalle

Siirry yrittäjäliittymään (omistajaliittymä)

Saariselän Keskusvaraamo vuokraa lomailukäyttöön mökkejä, rivi- ja paritalohuoneistoja sekä erämökkejä (myöhemmin tekstissä käytetään kaikista nimeä mökki). Jos oma mökkisi on tyhjillään voit jättää sen vuokrausvälitykseen Saariselän Keskusvaraamolle. Alla on kerrottu tarkemmin miten homma toimii.

Välityspalkkio ja tilitys

Saariselän Keskusvaraamo hoitaa vuokrausvälitystä 20 % välityspalkkiolla.
Palkkioon sisältyvät varausten ylläpito, markkinointi, raportit mökin vuokrauksesta sekä vuokratilitysten maksaminen vuokrauspäivän päättymispäivästä lukien seuraavan kuun 10. päivään mennessä. Esim. ajalle 25.3.-1.4. koskeva tilitys maksetaan toukokuun 10. päivään mennessä.

Hinnoittelu

Omistaja hinnoittelee mökin. Tarvittaessa Saariselän Keskusvaraamolta saa apua hinnoitteluun.

Mökki ja internet

Omistajaliittymä ja omistajan varaukset

Omistaja saa veloituksetta käyttöönsä reaaliaikaisen nettipohjaisen yrittäjäliittymän. Liittymän kautta voi tehdä ja perua omia varauksia, ilmoittaa mahdolliset lisäpalvelut sekä tulostaa tarvittavat raportit.

Varaustilannetta ylläpitää Saariselän Keskusvaraamo. Päällekkäisvarauksien estämiseksi omistajan on selvitettävä varaustilanne ennen omaa varaustaan. Mökin ollessa jo varattu, voimaan jää Saariselän Keskusvaraamon tekemä varaus.

Omistajien omissa varauksissa noudatetaan myös yleisiä majoitusaikoja eli majoittuminen alkaa tulopäivänä klo 16.00 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12.00.

Siirry yrittäjäliittymään (omistajaliittymä)

Agenttiliittymä

Mökkiä voidaan vuokrata lisäksi ns. agenttiliittymän kautta -> Matkatoimistot tekevät varauksia suoraan Saariselän Keskusvaraamon varausjärjestelmään. Agenttivarauksista peritään lisäprovisio 5%.

Valokuvat

Omistaja toimittaa Keskusvaraamolle mökin kuvia (esim. 5 kpl, joista 1 ulkokuva) ja ne siirretään veloituksetta nettisivuille. Kuvauksen voi tilata Saariselän Keskusvaraamolta, hinta 50 €.

Laatuluokittelu ”Hillaluokitus”

Mökit luokitellaan varustetason ja kunnon mukaan 5 eri luokkaan, joiden merkkeinä käytetään lapin hilloja. Hillaluokituskriteerit kertovat kunkin laatuluokan vaatimustason. Hillaluokituskriteerit

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Saariselän Keskusvaraamo luokittelee mökin. Laatuluokka tulee näkyviin kaikessa Keskusvaraamon markkinoinnissa ja nettivarausjärjestelmässä se on yksi kohteiden hakukriteeri.

Lomaa suunnittelevalle hillaluokitus selkeyttää ja yhdenmukaistaa laajaa majoituskohde kirjoa. Kohteita on myös helpompi vertailla, löytää itselleen sopivalla tavalla varusteltu lomakoti. Keskusvaraamolle, mökin omistajalle ja huoltajalle kriteerit tarjoavat puitteet yhdenmukaisempaan myyntiin, huolintaan sekä hinnoitteluun erilaisten kohteiden kesken.

Lomahuoneiston luokka 3 tarkoittaa hyvätasoista kohdetta. Luokissa 4 ja 5 olevat kohteet sisältävät jo luksuselementtejä. Hotellit ja yli 5 km keskustasta sijaitsevat kohteet ovat luokittelun ulkopuolella.

Majoituskohteiden hillaluokitus kriteerit on esiteltynä tarkemmin taulukossa.
Saariselän Keskusvaraamon hillaluokituskriteerit

Mökki ja asukkaat

Mökin huolto ja huolinta

Omistaja vastaa mökin vakuutuksista, huolto- ja kunnostuskustannuksista sisällä ja ulkona, polttopuista sekä lain/asetuksen edellyttämistä turvavarusteista.

Mökin vuokraushintaan sisältyy asunnon vapaa käyttöoikeus. Siellä pitää olla perusastiat ja ruoanlaittovälineet, siivousvälineet ja puhdistusaineet, wc-paperia sekä takkapuut. Kylmänä vuodenaikana mökki on oltava lämmitetty, jos toisin ei ilmoiteta (esim. eräkohteet)

Omistaja tarkastaa mökin tiedot internetissä ja ilmoittaa muutoksista Keskusvaraamolle.

Mökillä on oltava nimetty huoltaja. Omistaja ja huoltaja tekevät keskenään huolintasopimuksen. Saariselän Keskusvaraamolta saa tarvittaessa yhteystietoja. Huoltaja siivoaa ja huoltaa mökin  jokaisen päättyneen varauksen yhteydessä. Asiakas huolehtii siivouksesta lomansa aikana. Mökin omistaja huolehtii suursiivouksesta vuosittain.

Kesäkaudella, toukokuu-elokuu, liinavaatteet ja loppusiivous eivät pääsääntöisesti sisälly hintaan. Huoltaja tarkastaa Saariselän ja lähiympäristön mökit varausten jälkeen (siivoustarkastus), voimassa olevan hintansa mukaan.

Avainpalvelu

Saariselän Keskusvaraamo hoitaa Saariselän ympäristössä sijaitsevien kohteiden avainpalvelun voimassa olevan hinnan mukaan. Esim. v. 2019 avainpalvelu on 10 €/varaus. Poikkeus: Jos omistaja tilaa omaan varaukseensa avainpalvelu, se on 15 €/varaus.
Omistaja toimittaa Saariselän Keskusvaraamolle 6 avainta asiakas- ja huoltokäyttöön.

Peruuntuneet varaukset

Peruutuskuluista tilitetään omistajalle, jos mökkiä ei vuokrata uudelleen.

Valitukset

Kaikki kohteen kuntoon ja varustukseen liittyvät valitukset on pyrittävä sopimaan asiakkaan ja huoltajan välillä kohteessa. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, huoltajan ilmoittaa asiasta välittömästi Saariselän Keskusvaraamolle jatkoselvittelyjä ja mahdollista uusintatarkastusta varten. Jos asiakkaan valitus edellyttää korvauksen maksamista, peritään korvaus omistajalta.
Katso Saariselän Keskusvaraamon varausehdot / valitukset