Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa

Varausehdot

Ohjelmapalvelu: Yksittäinen asiakas (maks. 9 hlöä)

Saariselän Keskusvaraamo Oy noudattaa seuraavia ehtoja koskien ohjelmien varaamista ja varattujen ohjelmien perumista. Molemmat osapuolet sitoutuvat näihin ehtoihin, kun varaus on tehty.

 • Varaajan tulee olla täysi-ikäinen henkilö.

Varaaminen ja maksu

Varaus on vahvistettu, kun varauksen koko summa ja toimitusmaksu on maksettu Saariselän Keskusvaraamo Oy:n tilille eräpäivään mennessä eli viimeistään ohjelmaa edeltävänä päivänä klo 16 mennessä (ellei ohjelmatiedoissa toisin ilmoiteta).

Online varaukset

 • vahvistus lähetetään asiakkaalle sähköpostitse 3 päivän sisällä varauksesta
 • asiakkaan on ilmoitettava majoituskohteensa osoitteineen Saariselällä ja ohjelmiin varattujen lasten iät sekä kaikkien osallistujien mahdolliset ruoka-aineallergiat tai erikoisruokavaliot sekä sairaudet, jotka voivat vaikuttaa ohjelman kulkuun.

Varaukset sähköpostitse/puhelimitse:

 • vahvistus lähetetään asiakkaalle sähköpostitse 1 päivän sisällä varauksesta
 • asiakkaalle lähetetään vain yksi loppulasku vahvistuksen yhteydessä
 • loppulasku on maksettava viimeistään 30 vrk ennen ohjelman toteutus päivää
 • asiakkaan on ilmoitettava majoituskohteensa osoitteineen Saariselällä ja ohjelmiin varattujen lasten iät sekä kaikkien osallistujien mahdolliset ruoka-aineallergiat tai erikoisruokavaliot sekä sairaudet, jotka voivat vaikuttaa ohjelman kulkuun.

Maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä on oikeus perua varaus niissä tapauksissa, kun asiakas ei ole maksanut laskuaan eräpäivään mennessä.


Ohjelmien tuottajakohtaiset varaus- ja peruutusehdot:

Lumivalkea Oy, y-2127152-0:

Lumivalkea Oy: Varausehdot

VisitInari.fi – Safaris & Accommodation, y-2702265-6:

VisitInari.fi – Safaris & Accommodation: Varausehdot

Wilderness Safaris Saariselkä, y-26929731:

Wilderness Safaris Saariselkä: Booking Terms and Conditions

Extreme Huskies, y-2471650-5:

Yksittäisen asiakkaan on peruttava safarinsa vuorokautta ennen safarin alkua. Sen jälkeen perutuista safarista veloitamme 100% hinnasta.
Ryhmät (enemmän kuin 8pax) voi perua veloituksetta 7 vuorokautta ennen safarin alkua. Tämän jälkeen perutuista safareista veloitetaan 50% ja vuorokautta ennen perutuista safareista 100% hinnasta.

Frozen Lake Husky Oy, y-2793116-3:

HUOMIOITAVAA
Huskysafari vaatii hyvän tasapainon ja normaalin fyysisen kunnon. Reitit ovat mäkiset, eli kuskikin joutuu töihin. Safaria ei suositella huonokuntoisille eikä fyysisen vamman omaaville henkilöille, mikä heikentää toimintakykyä.
Ohjelman tuottaja pidättää oikeuden keskeyttää safarin, jos retkellä on henkilö/ henkilöitä, jotka ovat vaaraksi itselleen, muille ihmisille tai eläimille.
Ohjelman tuottaja pidättää oikeuden muuttaa retken sisältöä sääolosuhteista johtuen perustuen asiakkaiden turvallisuuteen ja eläinten hyvinvointiin.
Omavastuu 900€/ vahinkotapaus.
Matkavakuutus suositeltava. Matkanjärjestäjä ei korvaa safarilla sattuneita onnettomuuksia johtuen asiakkaan toimista tai ohjeiden noudattamatta jättämisestä.
Safaria ei suositella raskaana oleville henkilöille eikä sylivauvoille.
Mikäli seurueessanne on lapsia, olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa heidän ikä ja koko. (Mikäli samassa perheessä on useampi lapsi, perhe voidaan jakaa kahteen rekeen, jolloin molemmat vanhemmat ajavat ja lapset ovat kyydissä) Huomioitavaa: sylivauvat/ taaperot eivät voi matkustaa yksin, he matkustavat aina vanhemman sylissä.

PERUUTUS
Jos varaus perutaan 7-5 päivää ennen safaria, velotamme 20% hinnasta.
Jos varaus perutaan 4-3 päivää ennen safaria, velotamme 50% hinnasta.
Jos varaus perutaan 2 päivää ennen safaria tai sen jälkeen velotamme 100% hinnasta.
Hyvitys maksetaan vain sairastapauksista, joille on esittää lääkärin todistus, toimitettava Saariselän keskusvaraamoon kahden työpäivän aikana peruutuksesta.

Lomakylä Kakslauttanen Oy, y-0193088-3:

PAYMENT TERMS
After the deposit payment, 30% of the estimated total is non-refundable
61-120 days before arrival, 50% of the estimated total is non-refundable
60 days before arrival, 100% is non-refundable
AMENDMENTS
Changes to the activities (timing etc.) can be made 30 days prior they are scheduled by informing booking@saariselka.com or keskusvaraamo@saariselka.com .

Polaris Point Horses, y-2977222-3:

CANCELLATION:
If the tour is canceled up to 6 days (144 hours) in advance, a full refund applies.
If the tour is canceled up to 2 days (48 hours) in advance, a 20% refund applies.
No refund for cancellation made less than 48 hours before the beginning of the activity. No refund for “no show” (confirmed bookings that are not cancelled at all but participants do not arrive on time/at all).
AMENDMENTS:
In case the customer has booked several slots for an activity and wishes to cancel only some of them, standard terms of cancellation are applied to the slots cancelled. In case the customer falls suddenly ill, is injured or otherwise incapable to participate in the activity due to medical reasons, the customer is entitled to receive 80% refund of the price of the activity provided by Ky Polaris Point Horses LP. To receive any refund, customer has to cancel the activity through booking engine used for booking and on writing (text message/e-mail) before the starting time of the activity and provide Ky Polaris Point Horses LP a written document from a medical doctor within 14 days of cancellation.
Ky Polaris Point Horses LP may not be held responsible for compensating any possible damages incurred to the customer or customers belongings related to natural conditions, insects, animals or unexpected changes in the weather. Ky Polaris Point Horses LP reserves the right to alter or cancel the activity if weather conditions or other factors would cause a hazardous conditions or otherwise compromise safety. Joining the activity is participants liability. We kindly ask participants to take in consideration the possible risks such as pregnancy, illness and challenges of mobility and other functions.


Muiden ohjelmatuottajien peruutusehdot:

Jos vahvistettu varaus perutaan:

 • Aikaisemmin kuin 48 tuntia ennen ohjelman toteutus päivää, palautetaan koko maksu.
 • 48 tuntia ja lähempänä ennen ohjelman toteutus päivää, veloitetaan 100 %. Samoin ”no show” tilanteissa ja jos asiakas ei ilmaannu ajoissa sovittuun paikkaan.

Poikkeavat peruutusehdot ajalle 15.12. – 6.1.:

 • 7-0 päivää ennen ohjelman toteutus päivää, 100 % veloitetaan.

Sairastapaus

Palautus maksetaan vain sairastapauksissa. Vaatiessaan takaisinmaksua, asiakkaan on toimitettava lääkärintodistus kirjallisena (postitse tai e-maililla) Saariselän Keskusvaraamo Oy:lle 2 työpäivän sisällä peruutus ilmoituksesta. Peruutus sairaustapauksen vuoksi on tehtävä viimeistään ohjelma edeltävänä päivänä ennen klo 14.

Maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä on oikeus perua varaus niissä tapauksissa, kun asiakas ei ole maksanut laskuaan eräpäivään mennessä.


Muut safariehdot

Moottorikelkkasafarit

Moottorikelkat ovat vakuutettu Suomen liikennevakuutuslain mukaisesti. Tämä laki kattaa vammojen sairaanhoidon vahinkotapauksissa moottorikelkan kuljettajalle ja matkustajalle.
Henkilökohtaiset vammat ja vahingot muille osapuolille korvataan täysimääräisenä Suomen liikennevakuutuslain mukaisesti.

Moottorikelkka safarin osallistuja on vastuussa hänelle vuokratulle moottorikelkalle aiheutuneista vahingoista.

Omavastuu osuus on maksimissaan 900 € / moottorikelkka / vahinkotapaus. Joissain ohjelmissa on mahdollisuus ennakkoon maksettua lisämaksua vastaan pienentää omavastuu osuutta.

 • Moottorikelkan kuljettajan on oltava vähintään 18 v. täyttänyt ja hänellä on oltava voimassa oleva ajokortti. Lue aiheesta lisää: Ulkomaisten ajokorttien kelpoisuus Suomessa
 • Alle 13 v. lapsi matkustaa moottorikelkan vetämän reen kyydissä.
 • Pieni lapsi matkustaa reessä aikuisen kanssa.
 • Moottorikelkalla ajo alkoholin ja/tai muiden päihteiden alaisina on kielletty Suomen laissa. Tässä tapauksessa asiakas ei ole oikeutettu maksun palautukseen. 
 • Suomen lain mukaan moottorikelkalla ajavan ja/tai matkustavan on käytettävä kypärää.
 • Moottorikelkkaohjelmia ei suositella raskaana olevalle.

Huskysafarit

 • Omavastuu osuus huskysafareilla on 1200 € / vahinkotapaus.
 • Alle 14 v. lapsi ei ole oikeutettu ohjaamaan rekeä – husky reen ohjaamiseen vaaditaan fyysisiä ominaisuuksia (lisäksi tietty pituus ja paino).
 • Pieni lapsi matkustaa reessä aikuisen kanssa.
 • Huskyaohjelmia ei suositella raskaana olevalle.

Lisäehdot

 • Tuottaja ei ole vastuussa mistään menetyksistä tai vahingoista, jotka johtuvat suorista tai välillisistä vaaratilanteista koskien ohjelman aikana tapahtuvia kuljetuksia, ruokailuja, majoitusta, pelejä tai muuta toimintaa, jotka johtuvat asiakkaan välinpitämättömyydestä tai  suuresta huolimattomuudesta.
 • Asiakas sitoutuu korvaamaan tuottajan ja/tai hänen työntekijöitään vastaan suorasti tai epäsuorasti aiheutuneet välilliset menetykset ja kulut, jotka aiheutuvat asiakkaan huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä tai mistä tahansa muusta syystä, joka rikkoo ohjeistusta.
 • Kaikki ohjelmaan sisältyvät kuljetukset ovat ohjelman tuottajan vastuulla.
 • Saariselän Keskusvaraamo Oy ja sen tuottajat pitävät oikeuden muuttaa ohjelman reittiä ja kestoa tarvittaessa kulloisenkin sääolosuhteen tai lumitilanteen mukaan, joka katsotaan järkeväksi/suotavaksi turvallisuuden tai osallistujien mukavuuden vuoksi.
 • Saariselän Keskusvaraamo Oy ja sen tuottajat  pitävät oikeuden keskeyttää ohjelma, jos osallistujan katsotaan olevan vaaraksi itselleen tai muille osallistujille tai on huonossa kunnossa. Keskeyttämistapauksessa asiakas ei ole oikeutettu maksun palautukseen.
 • Asiakkaalle suositellaan aina henkilökohtaista matkavakuutusta. Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus.

Sovellettava laki ja paikka riitatapauksissa

Sopimuspuolet pyrkivät ratkaisemaan riidat yhdessä neuvottelemalla. Jos sopimukseen ei päästä neuvottelemalla riidat sovitaan Lapin käräjäoikeudessa. Sopimukseen sitoudutaan noudattaen Suomen lakia. Saariselän Keskusvaraamo Oy ei ole vastuussa muutoksista, jotka aiheuttavat huomauttamista tämän julkaisun jälkeen ja jotka eivät ole hallinnassamme, esimerkiksi force majeure (lakko, tulipalo, vesivahinko, luonnon katastrofi, sotatila jne.) Saariselän Keskusvaraamo Oy pitää oikeuden muutoksiin.

Päivitetty 08/2021