Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa

Kakslauttanen

Kakslauttanen sijaitsee 10 km etelään Saariselän keskustasta nelostietä (E75) pitkin. Vaikka Kakslauttanen on virallisesti Sodankylän kunnan puolella sen katsotaan kuuluvan Saariselän matkailualueeseen.

Nimi ”Kakslauttanen” juontaa aikoinaan paikalla olleista poronlihan säilytystelineistä. Sama nimi, Kakslauttanen, on myös nelostien ali virtaavalla joella, johon on nykyään laajennettu uimalampi savusaunojien käyttöön.

Kakslauttanen Arctic Resort

Kakslauttanen oli 1970 -luvun alussa muutaman mökin mökkikylä Kiilopään tienristeyksessä. Jussi Eiramon visioiden ja tinkimättömyyden ansiosta Kakslauttanen on kasvanut ja laajentunut moninkertaisesti.

Kakslauttanen Arctic Resort on nykyään kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu lomakohde. Se tunnetaan mm. Suomen ensimmäisistä lasi-igluista, lumirakentamisesta ja Santa’s Resortista. Kakslauttanen Arctic Resort

Iglukylä

Talvisin joulukuusta huhtikuuhun voi käydä ihmettelemässä Kakslauttasen Iglu-kylää. Iglu-kylästä löytyy lumi-igluja, Jäägalleria, -baari ja -kappeli sekä maailman suurin, 150 hengen lumiravintola. Lisäksi kylästä löytyy ainutlaatuisia lasi-iglua.

Sisällä lumi-iglussa on täysin hiljaista, valot kuvittavat iglun seinät. Lämpötila lumi-iglussa on aina -3 ja -6 asteen välillä. Lasi-iglut on rakennettu erityisestä lämpö-lasista. Lasin ansiosta iglun lämpötila pysyy normaalin huonelämmön tasolla. Lasi ei myöskään huurru, joten näkymä pysyy kirkkaana, vaikka lämpötila ulkona laskisi -30 asteeseen.

Joka vuosi maailman parhaat jäänveistäjät kokontuvat Kakslauttaseen, osallistuakseen kansainväliselle jäänveistoviikolle. Tapahtuma järjestetään joulukuussa ja sen tuloksia voi ihastella Iglu-kylän Jäägalleriassa läpi talven.

Taidegalleria

Kakslauttasen taidegallerian vaihtuvat näyttelyt tarjoavat upeita katselukokemuksia. Sisäänpääsy on kaikille maksuton. Taidegalleria sijaitsee Kakslauttasen länsikylässä, kultaojantien varrella, noin kilometri nelostieltä. Taidegalleria on helppo löytää torni-iglun toimiessa maamerkkinä. Gallerian edustalla on parkkitilaa. Katso aukioloajat ja ajankohtainen näyttelyinfo täältä: Kakslauttasen Taidegalleria

Päivitetty 11/2019