Logo

Petronella

Sijainti

Petronella sijaitsee Saariselän Keskustassa, Partioaitan vieressä Honkapolku 5:ssä.

Ravintolan kuvaus

Ravintola Petronella on korkealaatuinen ruokapaikka, jonka toiminnan lähtökohtana ovat hyvä ruoka ja viihtyisä ympäristö.
Ravintola Petronella on nimetty hollantilaisen seikkailijattaren ja lehtinaisen Sylvia Petronella van der Moerin mukaan.
26-vuotias Sylvia Petronella kuuli Lapin kullankaivajista vuonna 1949 Rovaniemellä ja siitä innostuneena kulki Lemmenjoelle, jossa hän työskenteli mm. kultamiesjoukon kokin apuna.
Iloinen ja ahkera Petronella kuitenkin karkotettiin maasta passittomana ja hotellikarkurina vain 4 kuukauden jälkeen. Hänen myöhemmät vaiheensa ovat jääneet yhtä hämäriksi kuin aika ennen Lapin vierailua.
Sekä hollantilaista että suomalaista mediaa kiinnostaneen naisen jäljet katosivat Yhdysvaltoihin ja asiasta tietävät ovat pysyneet kovin vaitonaisina. Lyhyen vierailunsakin aikana Petronella ehti tehdä syvän vaikutuksen juroihin kullankaivajiin.
1989 perustettu Ravintola Petronella on vuodesta 1992 ollut yksi Lapin kolmestatoista Chaîne des Rôtisseurs –kilvet ansainneesta ravintolasta.