Logo
Majoitus Saariselällä talvella

Hiihtäjän Kota*

Laanila, Saariselkä
Hiihtäjäntie 1a C
99830 Saariselkä
Koko: 33 m2
Vuodepaikat: 2
Max. henkilömäärä: 2
Internet-yhteys: On
Lemmikit sallittu: Ei ole
Pyykinpesukone: On
* * *
Asiakaspalaute
Asiakkaiden arvio (1-5):
 


Kommentteja kohteesta (5)
Kota-mökki sijaitsee Hiihtäjäntiellä Laanilassa 3,4 km Saariselän keskustasta etelään. Mökissä on tupakeittiö, sauna ja pesuhuone/wc. Tähtitaivasta ja revontulia voi tarkkailla lasikattoisesta tuvasta, jossa on parivuode ja 2-hengen ruokapöytä. Kota-mökki soveltuu invakäyttöön. Rakennusvuosi 2016. Koko 33 m².
Makuutilat:
• tupa: parivuode (leveys 140 cm)

Keittiön varustus

• 2-hengen astiasto
• astianpesukone
• jääkaappi (pakastinlokero)
• sähköliesi ja -uuni
• mikroaaltouuni
• kahvinkeitin
• vedenkeitin
• leivänpaahdin

Muu varustus

• langaton internet
• tv
• pyykinpesukone
• kuivausrumpu
• takka
• kaukoputki (voi myös kiinnittää kameran ja kuvata revontulia)
• autosähköpistoke
• pihassa lämmin suksienhuoltotila (suksipenkki, tuothan oman raudan mukaan)

Hintaan sisältyy

Hintaan sisältyy liinavaatteet, pyyhkeet, lähtösiivous, takkapuut ja langaton nettiyhteys.
Tarkista laskustasi hintaan sisältyvät palvelut.

Hyvä tietää

Kotaan voi vuokrata lisävuoteen (80x190 cm) hintaan 50 €/vuokrauskerta. Tilaus etukäteen kota-mökin varauksen yhteydessä.
• samassa pihassa sijaitsevat myös Haukka, Poromiesmökki B sekä Poromiesmökki D.

Etäisyydet

• Ladulle noin 50 m
• Rinteisiin noin 5,5 km
Saariselän palvelut ja kartat

Avainpalvelu

Avaimet noudetaan Saariselän Keskusvaraamon vastaanotosta, osoite Honkapolku 2 (Ravintola Pirkon Pirtin rakennus). Vastaanoton ollessa suljettu, avainkuori noudetaan vastaanoton eteisestä ovikoodilla.

Avaimet palautetaan lähtöpäivänä klo 12 mennessä Saariselän Keskusvaraamon vastaanottoon. Sen ollessa suljettu, avaimet palautetaan ulkoseinällä sijaitsevaan lukolliseen avaintenpalautuslaatikkoon.
Saariselän Keskusvaraamon aukioloajat

Esteetön elämys Hiihtäjän Kodassa!


"Vietimme talvisen viikonlopun Hiihtäjän Kodassa 12-14.2.2016. Kota on täysin varusteltu mökki laajalla taivasnäkymällä. Kota sijaitsee rauhallisella Laanilan alueella, josta on kuitenkin lyhyt matka Saariselän keskustan palveluihin joko autoillen tai vaikka hiihtäen. Kota on suunniteltu täysin esteettömäksi, mikä mahdollistaa myös liikuntarajoitteisten nauttimisen taivasmaisemista ja ihanasta tunnelmasta. Koska liikun itsekin pyörätuolilla, minua jännitti etukäteen miten kota toimisi pyörätuolin kanssa. Jännitys oli kuitenkin turhaa, sillä kun pääsimme perille, huomasin nopeasti että suunnittelussa oli tehty erinomaista työtä. Vaikka saapumispäivänä satoi reilusti lunta, pääsimme hyvin sisälle ramppia pitkin, ja ikkunalasit sulivat minuuteissa.

Sisällä huomasin ensimmäisenä keittiön, joka toimi pyörätuolinkäyttäjän näkökulmasta loistavasti. Tiskikone, hella ja muut mukavuudet oli sijoitettu niin, että ruuanlaitto sujui vaivattomasti. Keittiössä oli myös pyykinpesukone ja kuivausrumpu, joten esimerkiksi urheiluvaatteet saa kätevästi kuivaksi lenkin jälkeen.

Kota on todellakin neliöitään suurempi, sillä sen varusteluun kuuluivat esimerkiksi takka ja sauna. Kerrankin tuntui, että pyörätuolinkäyttäjänä pääsi kokemaan luksusta, joka on yleensä rajattu meiltä pois portaiden ja muiden esteiden vuoksi. Hiihtäjinä meitä ihastutti tietysti suora yhteys laduille ja mahdollisuus saunoa heti lenkin jälkeen. Sauna oli myös mukautettu pyörätuolinkäyttäjille nousevan alalauteen ja lasketun lämmitysrajan avulla. Saunan jälkeen oli mukava asettua takkatulen ääreen katselemaan tähtitaivasta.

Kaiken kaikkiaan suosittelen Hiihtäjän kotaa kaikille, jotka haluavat nauttia lomastaan Saariselällä. Odotuksemme lomasta täyttyivät ja ylittyivät, ja palaisin Hiihtäjän Kodalle vaikka saman tien. Liikuit sitten apuvälineiden kanssa tai ilman, olet varmasti tyytyväinen lomaasi täällä."

Sini Pyy
Paralympiatason kelkkahiihtäjä


Palaute (Keskiarvo 3.4)

Torstai  05. Elokuu 2021, 00.00
Mukava kokemus

Maanantai  27. Elokuu 2018, 00.00
Ihan toimiva kahden hengen kota. Vähän on ahtaasti rakennettu kahden mökin väliin, joka ei esitekuvissa ilmene. Siivous tehty suurpiirteisesti villakoiria ja hiekkaa lattialla, mutta kokonaisuutena ihan hyvä.

Torstai  12. Huhtikuu 2018, 00.00
Kalliinpuoleinen ainakin sesonkiaikaan. Säilytystilaa voisi kehittää, erityisesti ulkovaatteille, samoin kylpyhuoneen kalustusta. Ison kattoikkunan vuoksi kämppä on hyvin valoisa aamuisin (paitsi kaamosaikaan) kun ei ole mitään verhoja. Ikkunan ja kylpyhuoneen lattian lämmityssysteemeistä ei mitään ohjeita, piti kokeilla. Kaukoputki on täysin käyttökelvoton tottumattomalle, oli vain venäjänkieliset ohjeet. Ja mitä järkeä olisi katsella revontulia kaukoputkella? Mutta kämppä toimii kahdelle hengelle.

Torstai  05. Huhtikuu 2018, 00.00
Kaikkien aikojen huonoin hinta-laatu suhde missään Lapin alueen mökeistä tähän mennessä. Voi suositella ainoastaan niille, jotka haluavat maksaa tähtien ja revontulien tiirailusta: Mökin tilojen ja varustetason perusteella hinta olisi korkeintaan 80-100 €/vrk kun se nyt oli n. 250 €/vrk. Mökin erikoisuuksista - kattoikkuna ja kaukoputki - maksettiin siis reilu 150 €/vrk. Mökki oli pieni. Varustetaso oli surkein mitä on tähän mennessä tullut vastaan Lapin alueen mökeistä: kahvinkeitin miniräpsy (Philips), leivänpaahdin ei toiminut (Philips), ei juustoleikkuria, jne. Sauna oli OK, jos sinne meni yksin. Suihku oli OK jos ei haittaa että se oli WC-istuinta vastapäätä (ei suihkuseinämää tms. suojaa välissä). Mutta oma vikahan tämä oli. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Torstai  08. Maaliskuu 2018, 00.00
Aivan ihana pieni, yksilöllinen mökki metsän keskellä! 5 yötä vietimme miesystäväni kanssa takkatulta ja kattoikkunasta avautuvaa, upeaa näkymää ihaillen. Lähes joka ilta saimme nauttia tähtikirkkaasta taivaasta <3 Mökki todellakin vastasi odotuksiamme. Myös sijainti oli loistava, ja n.3,5 km:n kävelyreitti metsän halki Laanilasta Saariselän keskustaan oli todella kaunis. Ainoita toiveita mökin varusteluun olisi jokin laskutaso (ja peili) kylpyhuoneeseen sekä lisää ripustustilaa ulkovaatteille. Erityiskiitokset keskusvaraamon vastaanottoon nopeasta ja hyvästä palvelusta. Voisin hyvin kuvitella palaavani Hiihtäjän Kotaan!