Mökin omistajalle

Onko oma mökkisi tyhjillään, jätä se vuokrausvälitykseen meille

Mökin omistajalle

Saariselän Keskusvaraamo vuokraa lomailukäyttöön mökkejä, rivi- ja paritalohuoneistoja sekä erämökkejä (myöhemmin tekstissä käytetään kaikista nimeä mökki). Jos oma mökkisi on tyhjillään, voit jättää sen vuokrausvälitykseen Saariselän Keskusvaraamolle. Alla on kerrottu tarkemmin miten homma toimii.

Välityspalkkio ja tilitys

Saariselän Keskusvaraamo hoitaa vuokrausvälitystä 20 % välityspalkkiolla.
Palkkioon sisältyvät varausten ylläpito, markkinointi, raportit mökin vuokrauksesta sekä vuokratilitysten maksaminen vuokrauspäivän päättymispäivästä lukien seuraavan kuun 10. päivään mennessä. Esim. ajalle 25.3.-1.4. koskeva tilitys maksetaan toukokuun 10. päivään mennessä.

Hinnoittelu

Omistaja hinnoittelee mökin. Tarvittaessa Saariselän Keskusvaraamolta saa apua hinnoitteluun.

Mökki ja internet

Yrittäjäliittymä ja omistajan varaukset

Omistaja saa veloituksetta käyttöönsä reaaliaikaisen nettipohjaisen yrittäjäliittymän. Liittymän kautta voi tehdä ja perua omia varauksia, ilmoittaa mahdolliset lisäpalvelut sekä tulostaa tarvittavat raportit.

Varaustilannetta ylläpitää Saariselän Keskusvaraamo. Päällekkäisvarauksien estämiseksi omistajan on selvitettävä varaustilanne ennen omaa varaustaan. Mökin ollessa jo varattu, voimaan jää Saariselän Keskusvaraamon tekemä varaus.

Omistajien omissa varauksissa noudatetaan myös yleisiä majoitusaikoja eli majoittuminen alkaa tulopäivänä klo 16.00 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12.00.

Agenttivaraukset

Mökkiä voidaan vuokrata myös matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien sekä eri varausportaalien kautta. Lisäksi agentit ja matkatoimistot voivat tehdä varauksia suoraan Saariselän Keskusvaraamon varausjärjestelmään. Kaikista agenttivarauksista peritään lisäprovisio 5%.

Valokuvat

Omistaja toimittaa Keskusvaraamolle mökin kuvia (esim. 5 kpl, joista 1 ulkokuva) ja ne siirretään veloituksetta nettisivuille.

Laatuluokittelu ”Hillaluokitus”

Mökit luokitellaan varustetason mukaan neljään eri luokkaan. Laatuluokkia kuvaavat 2-5 Lapin hillaa. Hillaluokituskriteerit kertovat kunkin laatuluokan vaatimustason varusteiden osalta. Saariselän Keskusvaraamon hillaluokituskriteerit

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Saariselän Keskusvaraamo luokittelee mökin. Laatuluokka tulee näkyviin kaikessa Keskusvaraamon markkinoinnissa ja nettivarausjärjestelmässä se on yksi kohteiden hakukriteeri.

Lomaa suunnittelevalle hillaluokitus selkeyttää ja yhdenmukaistaa laajaa majoituskohde kirjoa. Kohteita on myös helpompi vertailla ja löytää itselleen sopivalla tavalla varusteltu lomakoti. Keskusvaraamolle, mökin omistajalle ja huoltajalle kriteerit tarjoavat puitteet yhdenmukaisempaan myyntiin, huolintaan sekä hinnoitteluun erilaisten kohteiden kesken.

Kahden hillan kohteissa on vaatimattomin varustelutaso ja kolmen hillan kohde tarkoittaa jo hyvätasoista kohdetta. Luokissa 4 ja 5 olevien kohteiden varustelutaso on monipuolisempi.

Hillaluokitus kuvaa vain majoituskohteen varustelutasoa. Se ei vaikuta kohteen hinnoitteluun eikä se kuvaa yleisilmettä ja/tai -kuntoa.

Hotellit ja yli 5 km keskustasta sijaitsevat kohteet ovat luokittelun ulkopuolella.

Majoituskohteiden hillaluokitus kriteerit on esiteltynä tarkemmin taulukossa.
Saariselän Keskusvaraamon hillaluokituskriteerit

Mökki ja asukkaat

Mökin huolto ja huolinta

Omistaja vastaa mökin vakuutuksista, huolto- ja kunnostuskustannuksista sisällä ja ulkona, polttopuista sekä lain/asetuksen edellyttämistä turvavarusteista.

Mökin vuokraushintaan sisältyy asunnon vapaa käyttöoikeus. Mökissä pitää olla astiasto ja ruoanlaittovälineet, siivousvälineet ja puhdistusaineet, wc-paperia sekä takkapuut. Kylmänä vuodenaikana mökki on oltava lämmitetty, jos toisin ei ilmoiteta (esim. eräkohteet).

Omistaja tarkastaa mökin tiedot internetissä ja ilmoittaa muutoksista Keskusvaraamolle.

Mökillä on oltava nimetty huoltaja. Omistaja ja huoltaja tekevät keskenään huolintasopimuksen. Saariselän Keskusvaraamolta saa tarvittaessa yhteystietoja. Huoltaja siivoaa ja huoltaa mökin  jokaisen päättyneen varauksen yhteydessä. Asiakas huolehtii siivouksesta lomansa aikana. Mökin omistaja huolehtii suursiivouksesta vuosittain.

Kesäkaudella, toukokuu-elokuu, liinavaatteet ja loppusiivous eivät pääsääntöisesti sisälly hintaan. Huoltaja tarkastaa Saariselän ja lähiympäristön mökit varausten jälkeen (siivoustarkastus), voimassa olevan hintansa mukaan.

Avainpalvelu

Saariselän Keskusvaraamo hoitaa Saariselän ympäristössä sijaitsevien kohteiden avainpalvelun voimassa olevan hinnan mukaan. Esim. v. 2021 avainpalvelu on 10 €/varaus. Poikkeus: Jos omistaja tilaa omaan varaukseensa avainpalvelun, sen hinta on 15 €/varaus.
Omistaja toimittaa Saariselän Keskusvaraamolle 6 avainta asiakas- ja huoltokäyttöön.

Peruuntuneet varaukset

Peruutuskuluista tilitetään omistajalle, jos mökkiä ei vuokrata uudelleen.

Valitukset

Kaikki kohteen kuntoon ja varustukseen liittyvät valitukset on pyrittävä sopimaan asiakkaan ja huoltajan välillä kohteessa. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, huoltajan ilmoittaa asiasta välittömästi Saariselän Keskusvaraamolle jatkoselvittelyjä ja mahdollista uusintatarkastusta varten. Jos asiakkaan valitus edellyttää korvauksen maksamista, peritään korvaus omistajalta.

Katso Saariselän Keskusvaraamon varausehdot / valitukset

Päivitetty 02/2022

Skip to content