Majoituspalvelut

Varaus- ja peruutusehdot

Yksittäinen asiakas ja ryhmät: Majoituspalvelut

Saariselän Keskusvaraamo Oy noudattaa majoituspalvelujen tilaamisessa, varaamisessa ja tilattujen peruuttamisessa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun varaus on tehty.

Varauksen tekevän henkilön tulee olla täysi-ikäinen ja täysivaltainen.

Varaaminen ja maksu

Varaus on vahvistettu, kun ennakkomaksu 30 % majoituksen brutto hinnasta + toimitusmaksu, on maksettu eräpäivään mennessä. Ennakkolasku ja loppulasku lähetetään samanaikaisesti. Loppulasku on maksettava viimeistään 6 viikkoa ennen majoituksen alkua. Asiakkaalle lähetetään samalla myös avainten nouto-ohjeet ja ohjeet avainten palauttamisesta, Saariselän Keskusvaraamon varausehdot sekä varatun majoituksen kohdekuvaus. Asiakas on vastuussa siitä, että on lukenut kaikki lähetetyt dokumentit.

Maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä on oikeus perua varaus, mikäli suoritusta ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

Varaaminen internetin kautta

Maksutavat

Internetvarauksen yhteydessä voidaan valita maksutavoista seuraavat:

 • Asiakas maksaa heti laskun ennakko-osuuden ja tulostaa itselleen loppulaskun
 • Asiakas maksaa koko summan heti tai jos varausajankohta on lähempänä kuin 8 viikkoa ennen majoittumista, muodostuu vain loppulasku, joka erääntyy heti
 • Asiakas valitsee osamaksun (Paytrail Jousto)

Internet-varaus maksetaan joko pankkipalvelun kautta, luottokortilla tai osamaksulla.

Laskun ja kuitin tulostus

Asiakas vastaa siitä, että hän varauksen yhteydessä saa Internetistä itselleen kuitin, loppulaskun ja varausehdot. Varausohjelma lähettää vahvistussähköpostin asiakkaan rekisteröityessä antamaansa sähköpostiosoitteeseen.

Saariselän Keskusvaraamo Oy:n henkilökunta lähettää asiakkaalle varausvahvistuksen, jossa ilmoitetaan mm. ohjeet avainten noudosta ja palauttamisesta.

Varauksen vahvistus

Asiakkaan tulee varmistua siitä, että hän maksutapahtuman jälkeen palaa takaisin Saariselän Keskusvaraamo Oy:n varausohjelman vahvistussivulle. Mikäli asiakas maksun jälkeen ei palaa Saariselän Keskusvaraamo Oy:n sivulle, varausta ei synny eikä varausjärjestelmä lähetä sähköpostivahvistusta varauksesta.

Saariselän Keskusvaraamo Oy ei vastaa epäonnistuneesta nettivarauksesta, vaan asiakkaan tulee viipymättä olla yhteydessä Saariselän Keskusvaraamoon tilanteen korjaamiseksi. Saariselän Keskusvaraamo Oy ei takaa, että kohde on tässä tilanteessa vielä vapaa. Mikäli kohde ei ole vapaa, rahat palautetaan tai asiakkaalle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan toista kohdetta.

Varaus- ja käyttöehdot

Internetin kautta varatessa asiakas hyväksyy näiden varausehtojen lisäksi myös Internet-sivuston Yleiset Käyttöehdot. Asiakas vastaa siitä, että on tutustunut ennen varausta tehdessään em. dokumenttien lisäksi varatun kohteen/kohteiden kuvaukseen sekä varauksen tekoon liittyvään ohjeistukseen.

 Oikeus hintatietietojen oikaisuun

Saariselän Keskusvaraamo Oy varaa oikeuden oikaista hintatiedoissa olevat virheet ennen sopimuksen syntymistä.

Saariselän Keskusvaraamo Oy varaa oikeuden oikaista virheellinen hintatieto, jos hinta on niin selvästi virheellinen, että asiakkaankin se pitää ymmärtää. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon verrattuna.

Arvonlisävero voimassa olevan lainsäädännön mukaan.

Peruutukset

Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus matkan peruuntumisen varalta.
Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin kirjallinen tieto peruutuksesta on tullut Saariselän Keskusvaraamo Oy:lle.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa

 • 31 vrk tai enemmän ennen vuokra-ajan alkamista, peruutuskulut 30% majoituksen brutto hinnasta + toimitusmaksu
 • 0-30 vuorokautta ennen vuokra-ajan alkamista, peruutuskulut 100%

Sairaustapaus

Sen estämättä, mitä edellä on määrätty, asiakkaalla on oikeus saada takaisin Saariselän Keskusvaraamo Oy:lle maksamansa summa lukuun ottamatta ennakkomaksua (30 % majoituksen brutto hinnasta) ja toimitusmaksua jos asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa elävä henkilö sairastuu vakavasti, joutuu onnettomuuteen tai kuolee. Peruutus on osoitettava Saariselän Keskusvaraamo Oy:lle luotettavalla tavalla, esim. lääkärintodistuksella. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua tai varauksen aikana ei asiakkaan suorittamaa maksua korvata.

Muutokset

Mikäli asiakas muuttaa lomakohdetta tai loman ajankohtaa, sitä pidetään aikaisemman tilauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

Oikeutta varauksen peruutukseen tai varausmaksun palautukseen ei synny, mikäli joku seurueen jäsenistä peruuttaa matkansa.

COVID-19 epidemian aiheuttamat matkustusrajoitukset

Asiakkaalla ei ole oikeutta peruuttaa varaustaan varaus- ja peruutusehdoista poiketen sillä perusteella, että varauksen tehnyt Asiakas tai varauksen perusteella kohteessa Majoittujat eivät pääse saapumaan majoituspaikkaan varauksen ajankohtana sen takia, että asiakkaan tai majoittujien lähtömaan valtio tai Suomi majoituspaikan sijaintivaltiona ovat asettaneet matkustusrajoituksia COVID-19 koronaepidemian takia. Matkustusrajoitukset eivät muodosta Force Majeure – tilannetta, koska COVID-19 epidemiassa / pandemiassa asetettavat kansainväliset / kansalliset matkustusrajoitukset eivät ole ennakoimattomia. Asiakkaan peruutukseen ja saapumatta jättämiseen sovelletaan tässä tilanteessa normaaleja varaus- ja peruutusehtoja.

Yllä todettua sovelletaan myös siinä tapauksessa, että Asiakas tai Majoittujat eivät pääse Suomeen lentojen peruuntumisen tai aikataulujen muuttumisen takia. Lentojen peruuttaminen ja aikataulujen muuttuminen on mahdollista COVID-19 epidemian takia eikä kyseessä ole ylivoimainen este, koska kyse ei ole ennakoimattomasta tilanteesta.

Saariselän Keskusvaraamo Oy:n oikeus peruuttaa varaus

Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä on oikeus peruuttaa varaus, mikäli kyseessä on ylivoimainen este, force majeure. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada vuokra kokonaisuudessaan takaisin.
Mikäli ennakkomaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, on Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä oikeus peruuttaa varaus.

Oleskelu lomakohteessa

Lomakohde on asiakkaan ja/tai majoittujan käytettävissä pääsääntöisesti tulopäivästä klo 16 lähtöpäivään klo 12.

 • Asiakkaan ja/tai majoittujan oletetaan käyttäytyvän vuokraamassaan kohteessa hyvien tapojen mukaisesti.
 • Huonekalut on palautettava alkuperäisille paikoilleen. Mitään huoneiston irtaimistosta ei saa siirtää huoneistosta toiseen.
 • Mikäli majoituskohde vaatii normaalista poikkeavan siivouksen tai raskaita huonekaluja joudutaan palauttamaan alkuperäisille paikoilleen, on Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä/huoltajalla oikeus periä lisämaksu.
 • Mikäli majoitushintaan ei sisälly loppusiivousta eikä asiakas ja/tai majoittuja ole tehnyt siivousta asianmukaisesti, on Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä/huoltajalla oikeus periä siivousmaksu kaksinkertaisena.
 • Asiakkaan ja/tai majoittujan on käytettävä liinavaatteita. Tarkista laskustasi liinavaatteiden (lakanat ja pyyhkeet) ja loppusiivouksen sekä takkapuiden sisältyminen majoitushintaan (huoneisto-/mökkikohtainen). Muissa kuin eräkohteissa, makuupussien käyttö on kielletty.
 • Asuntoauton, -vaunun, teltan tai vuokrattavien välineiden (esim. kylpypalju) käyttö on kielletty.
 • Sähköautojen lataaminen on sallittu joissakin kohteissa lisämaksusta – tarkista kohdekuvaus!

Loppusiivous

 • Tilattuun loppusiivoukseen tai lomakohteen vuokrahintaan sisältyvään loppusiivoukseen ei sisälly astioiden tiskaus, astioiden paikalleen laitto ja roskien vienti. Lisäksi asiakkaan on vietävä tyhjät pullot ja tölkit pois. Ruokatarvikkeet on vietävä pois tai ne on vietävä jätepisteeseen.
 • Mikäli asiakas on vuokrannut lakanat ja pyyhkeet tai ne sisältyvät vuokrahintaan, tulee ne jättää pinoon sängyn päälle.

Henkilömäärä

Lomakohdetta ei saa käyttää useampi henkilö kuin mitä laskussa on ilmoitettu.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty kaikkien majoituskohteiden sisätiloissa. Mikäli majoituskohteessa on tupakoitu, veloitamme puhdistuskulut, min. 300 euroa.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimiä saa tuoda vain kohteisiin, joihin se on sallittu.
Lemmikeistä veloitetaan lisämaksu (lemmikki/varattu lomakohde). Lemmikkieläimen jätökset tulee korjata pois luonnosta.

Vahingot

Asiakkaalla ja/tai majoittujalla on velvollisuus lähtiessään tarkistaa, että huoneiston ikkunat ovat suljettu ja ovet lukittu.

Majoittuja/asiakas on velvollinen korvaamaan majoitusajankohdan aikana lomahuoneistolle tai sen irtaimistolle tahallisesti tai tahattomasti aiheuttamansa vahingot täysimääräisenä suoraan omistajalle. Alaikäisten vahingonteosta vastaa huoltaja.
Mikäli päivystys joutuu antamaan yöllä palveluja majoittujasta johtuvasta syystä (esim. avainten katoaminen), veloitetaan siitä tuntityökorvaus 50 euroa/h, sunnuntaisin ja juhlapyhinä 100 euroa/h.

Avainten kadottamisesta perimme aiheutuneet kustannukset (esim. lukkojen uudelleensarjoitus ja uudet avaimet) ja toimituskulut. Yhteensä vähintään 400 euroa.
Majoittujan omien vahinkojen korvaamiseksi suosittelemme ottamaan henkilökohtaisen matkavakuutuksen.

Häiriö- tai vaaratilanteesta johtuva vuokrasopimuksen purkaminen

Mikäli asiakas/majoittuja ei Saariselän Keskusvaraamo Oy:n/huoltajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä tai vaaraa samassa tai naapurikiinteistössä oleville, on Saariselän Keskusvaraamo Oy:llä/huoltajalla oikeus purkaa vuokrasuhde välittömästi. Kaikista edellä mainituista toimenpiteistä aiheutuneet kulut laskutetaan asiakkaalta eikä vuokraa palauteta.

Valitukset

Kaikki majoituskohteen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava välittömästi niiden ilmaannuttua suoraan huoltajalle, yhteystiedot löytyvät majoituskohteen mökkikirjasta. Jälkikäteen tehtyjä valituksia ei huomioida. Vaikka Saariselän Keskusvaraamo Oy ei ole vastuussa kohteen kunnossa ilmenneistä puutteista, on niistä hyvä ilmoittaa myös Saariselän Keskusvaraamo Oy:lle, mikäli asiakas ja huoltaja eivät pääse yhteisymmärrykseen keskenään.

Saariselän Keskusvaraamo Oy ei ole velvollinen korvaamaan luonnonolosuhteista, hyönteisistä, myyristä, odottamattomista säänvaihteluista, rakennustöistä naapuritonteilla, omistajan tekemistä varustelu tms. muutoksista, joita ei ole ilmoitettu Saariselän Keskusvaraamo Oy:lle tai kolmannen osapuolen aiheuttamista ongelmista (esim. katkokset vesi-, sähkö-, internet- tai tv-verkossa) asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa tai kuluja.

Kadonneet tavarat

Kadonneiden tavaroiden palauttamisen yhteydessä perimme erillisen palvelumaksun, pääsääntöisesti 20 euroa + postikulut. Löytötavaroita säilytämme 3 kk. Vähäarvoisia löytötavaroita ei säilytetä.

Sovellettava laki ja oikeuspaikka

Sopijaosapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, riidat ratkaistaan Lapin käräjäoikeudessa. Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.
Saariselän Keskusvaraamo Oy ei vastaa näiden ehtojen julkaisemisen jälkeen ilmaantuneista, meistä riippumattomista muutoksista. Saariselän Keskusvaraamo Oy pidättää oikeudet muutoksiin.

Maksupalveluntarjoaja Paytrail Oyj

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

www.paytrail.com

Lisätietoa maksamisesta löydät täältä: https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Päivitetty 05/2022

Skip to content