Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa

Reitit talvella

Tietoa kävelijöille ja pyöräilijöille suunnatuista talvipoluista ja talvipolkujen huoltotilanteesta löytyy täältä Saariselän talvipolut

Kiilopään valloitus ja Ahopään kierros

Kiilopään ympäristössä on esim. kolmen ja kuuden kilometrin merkityt lumikenkäilyreitit Ahopään kierros. Reitit tamppautuvat talven aikana kovapohjaisiksi, mikä tekee kävelystä kevyempää kuin umpihangessa. Huipulle vie merkitty reitti Kiilopään valloitus, mutta näkyvyyden ollessa hyvä lumikenkäilijä voi valita reittinsä itse.

Saariselän kylän läheisyydessä

Voi kokeilla lumikenkäilyä merkityllä reitillä, mutta kaunana Saariselän kylän hyörinästä. Esim. Iisakkipään huiputus vie sinut avotunturiin Iisakkipään huipulle ja Pääsiäskuruun. Pääset keskelle erämaata, vaikka oletkin vain kivenheiton päässä Saariselän palveluista.

Talvikävelyreitti – Revontulipolku tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua lumiseen luontoon, ihan vaan kävellen.

Perinteistä ja vaellushiihtoa

Reittikuvauksista löytyy sopivia reittejä perinteiseen hiihtoon tai vaellushiihtoon sekä umpihankihiihtoon.

Jos haluat viettää Saariselällä hiihtopäivän tunturissa ja nähdä hienoja maisemia, esim. Rumakurun ja Luulammen päiväretki on juuri sopiva reitti.

Ruijanpolku on vanha kulkureitti kairojen halki Perämereltä Ruijanmerelle. Polku oli käytössä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, ja nykyisin 35 kilometrin osuus tästä polusta on merkitty maastoon Sompiojärven ja Laanilan välille.

Sokostin valloitus talvella on esim. hyvin vaativa, ja vaatii kokemusta, valmistautumista ja hyvää fyysistä kuntoa.