Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa

Päivitetty 1.4.2021

Korona info

Saariselän Keskusvaraamon asiakaspalvelutilat ovat pääsääntöisesti suljettu.

Myyntipalvelu on avoinna ja toimii normaalisti arkisin puhelimitse ja sähköpostitse.

Saapuvat majoittujat noutavat avainkuoren vastaanoton eteisestä ovikoodilla, joka on toimitettu heille varausvahvistuksen/laskukopion yhteydessä.

Mökkivaraus ja koronavirus

Saariselän Keskusvaraamo Oy noudattaa normaaleja varaus- ja peruutusehtoja

Koronavirus ei rajoita mökeissä ja huoneistoissa majoittumista. Mökeissä ja huoneistoissa on normaalit siivousvälineet, yleispesu- ja astianpesuaineet, ei erillisiä desinfiointi ym. aineita.

Yleisiä palveluita (kaupat, ravintolat ym.) käytettäessä toimitaan viranomaisten ohjeistusten mukaisesti.

Hiihtoladut ja talvipolut

Koronaan liittyvät mahdolliset rajoitukset eivät vaikuta latujen ja talvipolkujen kunnossapitoon. Saariselän latuinfo


Lapin sairaanhoitopiirin alueen ajankohtaiset ja päiväkohtaiset uutiset sivustoilla:

Inarin kunnan Covid-19 tiedote:
Terveysturvallisen matkailun ohjeistus Inarissa

Älä lähde sairaana julkisiin paikkoihin.

Jos sinulla on lieviä koronavirukseen viittaavia oireita, hakeudu koronatestiin (yskä, kurkkukipu, nuha, kuume, haju- makuaistin muutokset, ripuli). Käytä kasvomaskia siirtyessäsi testiin ja pysy kotona testituloksen saakka. Mahdollisen positiivisen tuloksen saatuasi sinulle annetaan hoitoa ja liikkumista koskevat ohjeet.

Huolehdi edelleen vähintään 2 metrin turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta.

Lataa puhelimeesi Koronavilkku. Jos Koronavilkku hälyttää mahdollisesta altistumisesta, toimi Koronavilkun antamien ohjeiden mukaan.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan Lapin sairaanhoitopiirin alueella kaikissa julkisissa sisätiloissa, kuten joukkoliikenne, kaupat, ravintolat, yleisötapahtumat/-tilaisuudet jne. Lisäksi riskiryhmään kuuluville ja heitä tapaaville suositellaan kasvomaskin käyttöä aina.

Inarin kunnan alueella noudatetaan Lapin aluehallintoviraston ohjetta, jonka mukaan yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ei järjestetä. Pienemmissä tilaisuuksissa ja mm. liikuntatapahtumissa, ravintoloissa yms. suositellaan, että tilaisuuden järjestäjä kerää osallistujien tiedot ylös. Tiedot säilytetään 14 vrk ja hävitetään sitten tietosuojajätteenä.

Jos vierailet lomasi aikana esimerkiksi tehostetun palveluasumisen yksikössä tms. paikassa, jossa on mahdollisuus tavata riskiryhmään kuuluvia ihmisiä, toivomme Sinun ottavan yhteyttä paikan johtajaan turvallisen vierailun varmistamiseksi.

Ivalon terveyskeskus päivystää Inarin kunnan alueella 24/7. Ivalon terveyskeskuksessa otetaan matalan kynnyksen periaatteella koronaviruspikatestejä. Tulos tulee noin yhden (1) tunnin aikana. Testi on pääsääntöisesti kuntaan tuleville matkailijoille maksuton. Tarvittaessa antigeenitutkimusta täydennetään ns. PCR-tutkimuksella, esimerkiksi muuntovirusepäilyssä. Jos koronavilkkusi hälyttää, hakeudu testiin, vaikkei Sinulla olisikaan koronavirusinfektioon viittaavia oireita.
Yleisesti pyri matkasi aikana pitämään tapaamiesi ihmisten määrä mahdollisimman matalana. On hyvä ajatus myös illalla kirjata ylös, kenen kanssa olet päivän aikana ollut tekemisissä, tämä helpottaa huomattavasti tartunnanjäljittäjien työtä. Muista, että pienissäkään flunssaoireissa ei saa mennä laskettelemaan, kylpylään, ravintolaan tms.

Korona-testi:

Varaa aika koronanäytteenottoon Ivalon terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta,

  • arkisin klo 8.15 – 10 ja klo 13-14 puh. 040 188 7400

Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voit soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon ympäri vuorokauden

  • 24/7, puh. 040 – 770 9187

Tervetuloa terveysturvalliselle matkalle Inarin upeaan talveen! Ivalon terveyskeskuksen koronatyöryhmä on myös Sinua varten, älä epäröi ottaa yhteyttä!


Korona infoa muualla:

Hakusanat: Korona, koronavirus, koronatiedote, corona, covid, codiv-19