Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa
Saariselkä Treklife retkihiihtäjä kurkkaa taaksepäin

Kona Shop: Maastopyörävuokraamo ja -myymälä

Pyörien myynti:

Kaikki kesän 2019 vuokrapyörät ovat jo löytäneet uuden kodin! Käytettyjä vuokrapyöriä on jälleen myynnissä ensi kesänä.

Myyntipyöriin liittyviin kysymyksiisi vastaa Tiina. Lähetä sähköpostia tiina.idstrom@saariselka.com tai soita 016-554 0552.

Polar V650 pyörätietokoneiden vuokraus

Vuokraamme Polar V650 pyörätietokoneita, joihin on ladattu valmiita pyöräreittejä Saariselän alueelta. Laitteen avulla pystyt seuraamaan GPS-reittiä maastossa.

Hinnat:

  • 10€/vrk pyörävuokran lisäpalveluna
  • 20€/vrk ilman pyörävuokra

Vuokraamo ja myymälä

Kona Shop Saariselkä on keväällä 2014 Saariselälle avattu maastopyörämyymälä ja -vuokraamo. Se sijaitsee Saariselän Keskusvaraamon vastaanoton yhteydessä, osoitteessa Honkapolku 2. Meiltä voit ostaa tai vuokrata pyöriä ja lähteä mukaan opastetulle pyöräretkelle.

Talvikaudella 2019-2020 meiltä löytyy kuusi läskipyörää. Kesäkaudella 2020 kalustossamme on maasto- ja läskipyöriä sekä sähköpyöriä. Tällä hetkellä Konan mallit Wo, Honzo, Big Honzo, Hei Hei, Remote CTRL Fire Mountain ja Honzo 24. Kauttamme on mahdollista tilata kaikkia Konan mallistoon kuuluvia pyöriä. Toimitusaika tilatulle pyörälle on noin viikko, jos pyörää löytyy varastosta.

Hyllystämme löytyy myös pieni valikoima pyörien varaosia kuten vararenkaita, jarrupaloja ja ketjuja.

Hyväksymme maksuksi myös Smartumin ja Edenredin liikuntaedut.

Yhteystiedot:

Kona Storeen liittyviin kysymyksiisi vastaa Tiina. Lähetä sähköpostia tiina.idstrom@saariselka.com tai soita 016-554 0552.

Liikkeemme on auki Saariselän Keskusvaraamon aukioloaikojen mukaan. Saariselän Keskusvaraamon aukioloajat voit tarkistaa täältä.

Opastetut maastopyöräilyretket

Saariselän alueen loistavat polut

Saariselän alue on maastopyöräilijän paratiisi. Loputtomilta tuntuvat polut lähtevät Saariselän kyläkeskuksesta kaikkiin ilmansuuntiin. Valittavissa on joko hyväpintaisia hiekkateitä ja latupohjia, kumpuilevia mönkijäuria tai vaativampia singletrackejä. Osa poluista suuntaa avotunturiin, kun taas osa suuntaa mäntykankaille ja metsämaille.

Kullankaivajien ja poromiesten jäljillä

Saariselän alueella ajellessa pyöräilijä pääsee kuin huomaamatta tutustumaan myös Saariselän historiaan ja elävään perinnekulttuuriin. Sekä kullankaivuu että saamelaisten poronhoito ovat osa Saariselän alueen historiaa, johon voi silti törmätä vielä nykypäivänäkin. Saariselän Laanilassa huuhdotaan yhä edelleen kultaa vanhanajan tyyliin, ja Saariselän tunturit ovat perinteisesti saamelaisten poronhoitoaluetta.

Kesäisin satapäiset porotokat nousevat tunturiin pakoon räkkää, eli ötököitä. Parhaimmillaan pyöräilijä pääsee seuraamaan alkukesästä pienten vasojen ensiaskelia tunturissa.

Parhaat polut löytyy ohjatuilla retkillä

Saariselän alueella ei ole toistaiseksi merkittyä maastopyöräilyreitistöä. Dominick Arduinin johdolla 80-luvulla merkityt reitit ovat osittain vielä ajettavassa kunnossa, ja silloisella kartalla löytääkin vielä ihan mukavasti ajettavaa.

Vinkkejä retkesi suunnitteluun löydät Treklife-reiteistä!

Mikäli haluat löytää alueen parhaat, tai juuri itsellesi sopivimmat polut, kannattaa lähteä mukaan opastetulle retkelle tai varata opas mukaan omalle retkellessi.

Eri retket on suunnattu eri tasoisille osallistujille, ja retkellä edetään aina niin, että kaikki pysyy hyvin vauhdissa mukana. Isommille ryhmille voidaan tarvittaessa ottaa mukaan kaksi opasta.

Varaa paikkasi opastetulle maastopyöräilyretkelle täältä.

Saariselkä MTB Stages – maastopyöräilytapahtuman Euroopan viimeisessä erämaassa

Kolmipäiväinen Saariselkä MTB Stages etappikisa ajetaan elokuun lopussa. 

Katso kaikki kisaa koskeva tieto Saariselkä MTB:n kotisivuilta.