Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa
848x251_front1-TL

Kona Shop: Pyörävuokraamo ja -myymälä

Käytettyjen vuokrapyörien poistomyynti:

honzo2018

Honzo AL koko XL, vm. 2018: 800€

 

heihei2017
Hei Hei race koko M, vm. 2017: 1 300€
Hei Hei race koko L, vm. 2017: 1 300€

 

remote2018
Remote sähköpyörä koko L, vm. 2018: 2 000€

 

Tiedustelut:

Myyntipyöriin liittyviin kysymyksiisi vastaa Tiina. Lähetä sähköpostia tiina.idstrom@saariselka.com tai soita 016-554 0552.

Vuokraamo ja myymälä

Kona Shop Saariselkä on keväällä 2014 Saariselälle avattu polkupyörämyymälä ja -vuokraamo. Se sijaitsee Saariselän Keskusvaraamon vastaanoton yhteydessä, osoitteessa Honkapolku 2. Meiltä voit ostaa tai vuokrata pyöriä ja lähteä mukaan opastetulle pyöräretkelle.

2019 kaudella kalustossamme on maasto- ja läskipyöriä sekä sähköpyöriä. Tällä hetkellä Konan mallit Wo, Honzo, Big Honzo, Hei Hei, Remote CTRL Fire Mountain ja Honzo 24. Kauttamme on mahdollista tilata kaikkia Konan mallistoon kuuluvia pyöriä. Toimitusaika tilatulle pyörälle on noin viikko, jos pyörää löytyy varastosta.

Hyllystämme löytyy myös pieni valikoima pyörien varaosia kuten vararenkaita, jarrupaloja ja ketjuja.

Hyväksymme maksuksi myös Smartumin ja Edenredin liikuntaedut!

Tutustu talvipyöräilyyn

fatbike-training01

Läskipyöräilyä Saariselän kantohangilla

Valikoimastamme löytyy myös kuusi Kona Wo fatbikea eli tuttavallisemmin läskipyörää. Tarjolla olevat runkokoot ovat S, M, L ja XL.

  • 40 €/vrk
  • 30 €/3h
  • 200 €/vk

Koeaja ja osta

Kaikki pyörävuokraamomme pyörät ovat koko ajan myynnissä. Mikäli vuokrauksen jälkeen haluat ostaa vuokraamasi pyörän, hyvitetään vuokrahinta ja pyörän aiemmasta käytöstä aiheutunut kuluminen pyörän ostohinnasta.

Yhteystiedot:

Kona Storeen liittyviin kysymyksiisi vastaa Tiina. Lähetä sähköpostia tiina.idstrom@saariselka.com tai soita 016-554 0552.

Liikkeemme on auki Saariselän Keskusvaraamon aukioloaikojen mukaan. Saariselän Keskusvaraamon aukioloajat voit tarkistaa täältä.

Opastetut maastopyöräilyretket

Saariselän alueen loistavat polut

Saariselän alue on maastopyöräilijän paratiisi. Loputtomilta tuntuvat polut lähtevät Saariselän kyläkeskuksesta kaikkiin ilmansuuntiin. Valittavissa on joko hyväpintaisia hiekkateitä ja latupohjia, kumpuilevia mönkijäuria tai vaativampia singletrackejä. Osa poluista suuntaa avotunturiin, kun taas osa suuntaa mäntykankaille ja metsämaille.

Kullankaivajien ja poromiesten jäljillä

Saariselän alueella ajellessa pyöräilijä pääsee kuin huomaamatta tutustumaan myös Saariselän historiaan ja elävään perinnekulttuuriin. Sekä kullankaivuu että saamelaisten poronhoito ovat osa Saariselän alueen historiaa, johon voi silti törmätä vielä nykypäivänäkin. Saariselän Laanilassa huuhdotaan yhä edelleen kultaa vanhanajan tyyliin, ja Saariselän tunturit ovat perinteisesti saamelaisten poronhoitoaluetta.

Kesäisin satapäiset porotokat nousevat tunturiin pakoon räkkää, eli ötököitä. Parhaimmillaan pyöräilijä pääsee seuraamaan alkukesästä pienten vasojen ensiaskelia tunturissa.

Parhaat polut löytyy ohjatuilla retkillä

Saariselän alueella ei ole toistaiseksi merkittyä maastopyöräilyreitistöä. Dominick Arduinin johdolla 80-luvulla merkityt reitit ovat osittain vielä ajettavassa kunnossa, ja silloisella kartalla löytääkin vielä ihan mukavasti ajettavaa.

Vinkkejä retkesi suunnitteluun löydät Treklife-reiteistä!

Mikäli haluat löytää alueen parhaat, tai juuri itsellesi sopivimmat polut, kannattaa lähteä mukaan opastetulle retkelle tai varata opas mukaan omalle retkellessi.

Eri retket on suunnattu eri tasoisille osallistujille, ja retkellä edetään aina niin, että kaikki pysyy hyvin vauhdissa mukana. Isommille ryhmille voidaan tarvittaessa ottaa mukaan kaksi opasta.

Varaa paikkasi opastetulle maastopyöräilyretkelle täältä.

Saariselkä MTB Stages – maastopyöräilytapahtuman Euroopan viimeisessä erämaassa

Kolmipäiväinen Saariselkä MTB Stages etappikisa ajetaan elokuun lopussa. 

Katso kaikki kisaa koskeva tieto Saariselkä MTB:n kotisivuilta.